Ötgólos hátrányban is volt az ETO, végül ikszelt Dániában

A címvédő Győri Audi ETO KC 32-32-es döntetlent játszott a dán Odense otthonában vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

A vendégek keretéből csak a hosszú ideje sérült Puhalák Szidónia hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésről – számolt be vasárnap délután az MTI.

Nagy iramban kezdődött a meccs, a házigazdák a kilencedik percben vezettek először, és már a kezdeti szakaszban létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. Danyi Gábor időkérése után csak annyiban változott a játék képe, hogy az Odense már nem cserélte le a kapusát támadásban, és ez az eredményen is meglátszott, mert egy 3-0-s sorozattal fordított a Győr. A vendégek szélsői meglepően pontatlanul lőttek, ennek ellenére csapatuk csak egygólos hátrányban volt a szünetben. A 18-17-es eredményt Eduarda Amorim alakította ki időn túli szabaddobásból.

A 40. perc után a világbajnok holland Lois Abbingh vezérletével megléptek a dánok, és egy 6-2-es sorozat végén 27-23-ra vezettek. Kapusteljesítményben és védekezésben nagy volt a különbség a két csapat között a hazaiak javára, ezért az ETO-nak az utolsó tíz percben ötgólos hátrányt kellett ledolgoznia. Az Odense bokasérülés miatt a hajrára elveszítette egyik legjobbját, a korábban éppen a győrieket erősítő holland Nycke Grootot, ezt kihasználva a vendégeknek 70 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük.

A dánok a meccs jelentős részében jobban, dinamikusabban és lendületesebben játszottak, az ETO viszont ismét nagyot küzdött a hajrában, ennek köszönhette a pontszerzést.

A mezőny legeredményesebb játékosa Abbingh volt, aki 16 lövésből 11 gólt dobott. Vendégoldalon Amorim tíz kísérletből hétszer talált be.

A két csapat negyedszer találkozott egymással, és három győri siker után először született döntetlen.

Az öt győzelemmel és négy vereséggel álló Ferencváros szerdán a Metz, a hét sikerrel és három döntetlennel rendelkező Győr pedig szombaton az ugyancsak francia Brest Bretagne csapatát fogadja a BL csoportkörében.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 47 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hat döntetlen a mérlegük.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, B csoport:
Odense HB (dán)-Győri Audi ETO KC 32-32 (18-16)
Odense, zárt kapuk mögött. Vezette: M. Sá, V. Sá (portugálok)

Odense: Wester – Ikehara 1, GROOT 3, K. Larsen, R. Iversen, HÖJLUND 6, COHRT 6. Csere: Reinhardt (kapus), de La Cour 1, ABBINGH 11 (4), Rej 1 (1), Quintino 3, Wallén
Edző: Ulrik Kirkely

ETO: Leynaud – Faluvégi D., V. Kristiansen 5 (3), S. Oftedal 4, Brattset 3, E. AMORIM 7, Fodor Cs. 2. Csere: Silje Solberg, Glauser (kapusok), NZE MINKO 3, Edwige 2, LUKÁCS V. 5, Anne M. Hansen 1.
Edző: Danyi Gábor

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3

 

fotó: EHF / ehfcl.eurohandball.com