Pakson ikszelt a címvédő Honvéd

A címvédő Budapest Honvéd némi meglepetésre nem bírt a mérkőzés előtt sereghajtó Pakssal, s fordulatos csata után 2-2-es döntetlent játszott a tolnaiak otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az első szűk fél óra kiegyenlített labdabirtoklással és szinte eseménytelen mezőnyjátékkal telt, majd mindkét oldalon adódott egy-két helyzet. A félidő hajrájában aztán a Lenzsér kezezéséért megítélt büntetőt Lanzafame magabiztosan értékesítette, így a fővárosiak vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A szünet után fölényben játszott a Paks, támadásai azonban erőtlenek voltak, ha pedig sikerült veszélyt teremtenie, Gróf védett. A Honvéd csak az eredmény tartására törekedett, de ez megbosszulta magát, mert a 80. percben, egy baloldali hazai támadás végén Lovricról a saját kapujába pattant a labda.

Ezt követően szabadrúgásból még egy kapufát is rúgott a Paks, majd azonban emberhátrányba került, mert Lenzsér egy ápolás után engedély nélkül jött vissza a pályára, s ezért megkapta második sárga lapját.

A történtek ellenére egy pontrúgást követően ismét a sereghajtó volt eredményes, de ezzel még nem volt vége a gólok sorának: a ráadásban Kabangu is betalált a másik oldalon, így végül az izgalmas hajrá után döntetlen született.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 2-2 (0-1)
Paks, 1100 néző, v.: Pintér

Paksi FC: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á. (Koltai, 58.), Papp K., Bartha, Bertus (Nikházi, 58.), Hajdú Á. (Daru, 75.) – Hahn

Budapest Honvéd: Gróf – Latifu, Lovric, Baráth, Laczkó (Kabangu, 75.) – Nagy G., Kamber, Banó-Szabó – Danilo (Bobál, 62.), Eppel, Lanzafame

gólszerzők: Lovric (80., öngól), Papp K. (90.), illetve Lanzafame (40., 11-esből), Kabangu (92.)
sárga lap: Lenzsér (40., 86.), Simon Á. (50.), Verpecz (85.), illetve Lanzafame (41.), Latifu (91.)
kiállítva: Lenzsér (86.)

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?