Parádés győzelem és Eb-elődöntőbe jutott a magyar női junior kézilabda-válogatott

Junior Európa-bajnoki elődöntőt játszhat a női junior válogatott, miután tíz találattal legyőzte a román korosztályos együttest a középdöntő 2. fordulójában szerdán.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának szerda esti beszámolója szerint az első félidőben még csupán egy góllal vezetett Golovin Vlagyimir együttese, de aztán egy 6-0-ás sorozatot produkált a magyar csapat. A fordulásban már egyértelműen a magyar csapat játéka dominált és tette fölényessé a győzelmet. Magyarprszág eddig hibátlan mérleggel szerepel a győri junior Eb-n, a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben pedig a norvégokat és a románokat győzte le. A legjobb négy között az orosz válogatott lesz a mieink ellenfele pénteken 18 órától.

Női U19-es Európa-bajnokság, középdöntő, 2. csoport, 2. forduló:
Románia – Magyarország 21-31 (11-12)
Győr, játékvezetők: Jelena, Andjelina.

Románia: Chetraru, Ciuca, Ugran (kapusok), Balaceanu, Barabas 2, Cace 2, Darie, Jipa 4, Kerekes 1, Moraru 2, Moroianu 3, Pica 2, Popa 4 (3), Samant, Stamin, Valcan 1. Edző: Dobrescu Dragos.

Magyarország: Herczeg, Szabó D. (kapusok), Albek 2, Arany 1, Bánfai 4, Kácsor 3, Kellermann, Kuczora 5 (5), Pál 3 (1), Schatzl 3, Simon 2, Stranigg 4, Szilovics 1, Tóth, Vámos 2, Zsiborás 1. Edző: Golovin Vlagyimir.

Kiállítások: 4, ill. 8.
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/6.

Golovin Vlagyimir, szövetségi edző– Rosszul kezdtük a mérkőzést, de a szünetben átbeszéltünk pár fontos dolgot és a második félidőben ezeket megvalósítottuk. Szerintem az is közrejátszott, hogy a románok már elfáradtak, ezért volt ekkora a különbség a két félidő között. Holnap nincsen mérkőzésünk, így főleg a pihenésről fog szólni, hiszen megérdemlik a lányok, remekül teljesítettek és azt mondanom sem kell, hogy egy Románia elleni mérkőzésnek mindig mekkora presztízs értéke van, viszont az oroszok ellen több kell majd.

Herczeg Lili Mónika: – A mérkőzés elejét kicsit túl izgultuk szerintem, és ez közrejátszott abban, hogy sokszor csak kerestük a helyünket a pályán. A félidő jót tett nekünk, hiszen teljesen más játékkal álltunk elő a második játékrészben. Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, hogy ennyire támogattak bennünket, és mondanom sem kell milyen fontos volt, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Minimum az fog kelleni az oroszok ellen, mint amit a mérkőzés második felében produkáltunk.

Bánfai Kíra: – Szuper volt ez a meccs, nagyon jó érzés, hogy egyre többen látogatnak ki az arénába, hogy szurkoljanak nekünk. Az elején kicsit izgult mindenki, azért is indult olyan nehezen az első félidő, néhány gól után azonban felszabadultunk. A szünetben megbeszéltük, min kell javítanunk és ehhez tartottuk is magunkat. Az esélyeink megvannak, ugyanúgy ahogy mindenki másnak az első négyben, ezért nagyon pozitívan futunk neki a következő meccseknek. Szeretnénk megfelelni az elvárásoknak, de csak mosolyogva, semmiképp sem stresszesen.

Kuczura Csenge: – Az elején érezhető volt, hogy idegesen futottunk neki a mai mérkőzésnek, hiszen nagyon szerettünk volna nyerni. Ennek ellenére több támadásban is hibáztunk, de ezeket később javítottuk. A másik szerencsénk, hogy remek kapusteljesítményünk volt végig, ami nagyban segítette a csapatot. A szurkolóknak innen szeretném megköszönni az egész csapat nevében, akik nyolcadik emberként voltak a pályán, és végig buzdítottak minket.

A középdöntő végeredménye, 2. csoport:
1. Magyarország 6 p,
2. Norvégia 4 p
3. Románia 2 p
4. Spanyolország 0 p

A középdöntő állása, 1. csoport:
1. Hollandia 4 p
2. Oroszország 4 p
3. Dánia 2 p
4. Franciaország 2 p

Elődöntő:

Július 19., péntek
18:00 Magyarország-Oroszország
20:30 Hollandia-Norvégia

A magyar válogatott Eb-kerete:

Kapusok: HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

Női U19-es Európa-bajnokság, Győr, 2019. július 11-21.
Web:
 https://w19euro2019.com
Facebook: https://www.facebook.com/w19euro2019
Instagram: https://www.instagram.com/w19_ehf_euro_2019/ 

Internetes jegyvásárlás: playhandball.hu/jegy

Fotó: MKSZ/Cseh Péter