Péni István egyedül kevés volt a puskás vegyescsapatban

Péni István az egész mezőny legjobb eredményét érte el ugyan, Szijj Katinkával alkotott párosa azonban így se jutott be a puskás vegyescsapatok versenyének ötös fináléjába a győri légfegyveres Európa-bajnokságon, ahogy a Sidi Péter, Hanák Gabriella kettős sem.

A 2020-as tokiói olimpia műsorán is szereplő számban 45 duó versengett. A párok tagjai 40-40 lövést adtak le, s az összeadott eredmények alapján rangsorolták a csapatokat, melyek közül a legjobb öt került döntőbe.

A viadalon a pénteken nagy meglepetésre csak 12. Péni ezúttal megmutatta, hogy miért is várt tőle mindenki legalább döntőt az egyéni versenyben. A maga 40 lövését ugyanis 420,2 körrel zárta, ami a legjobb volt a 90 puskás között. Vele ellentétben Szijj Katinkának ezúttal sem ment, mindössze 409 kört ért el, így a páros csupán a 23. helyen zárt (829,9 kör).

A betegséggel is küzdő Sidi Péter – aki egyéniben a 16. volt pénteken – 415,7 kört lőtt, párja, Hanák Gabriella pedig 412,2-t, így a 26. helyen végeztek (827,9 kör).
Annak lehet örülni, hogy Péni István jól lőtt. Az, hogy a párosok nem jutottak döntőbe, sajnos papírformának mondható” – értékelt Győrik Csaba szövetségi kapitány.

A puskás vegyescsapatok küzdelme volt a hatodik, egyben utolsó olimpiai szám a győri Eb-n, ezek egyikében sem volt hazai finalista.

(MTI)