Péntektől heteken át élő darts a Sport TV-n

A PDC, a világ vezető dartsszervezete a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben életre hívott egy új versenysorozatot, melyet PDC Home Tour névre kereszteltek. A legjobb dartsosok otthonukban dobják a nyilakat, és a meccseiket élőben lehet követni. Magyarországon a Sport TV közvetíti a heteken át tartó versengést. Pénteken 20:30-kor kezdünk a Sport2-n.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának pénteki közlése szerint újabb élő tartalommal jelentkezik a Sport TV, ami ráadásul nem egy egyszeri esemény, mint a BFC 50 elnevezésű gála, amiről már beszámoltunk, hanem olyan versengés, ami tovább, a tervek szerint több mint 5 hétig tart.  Egy heteken át tartó dartsversenysorozat kezdődik pénteken a PDC szervezésében, az indulók között a sportág krémjével. Már az első pénteki játéknapon láthatjuk a regnáló dartsvilágbajnokot, Peter Wrightot, szombaton a világranglista harmadik Gerwyn Price-t, vasárnap Dave Chisnallt. Szóval sztárokból nem lesz hiány.

Első körben 32 napig vívnak majd csoportmeccseket. 128 versenyzőt osztanak 32 db 4 fős csoportra, az egy csoportban lévő játékosok egy adott játéknapon körmérkőzéseket vívnak, és a csoportelső továbbjut a legjobb 32 közé. Az a csavar a történetben, hogy nem az Ally Pally vagy Európa valamely impozáns létesítménye lesz a helyszín, mert a versenyzők saját otthonaikban, saját táblájukra dobnak, de a küzdelmeket élőben közvetíti a televízió, Magyarországon a Sport1 és a Sport2.

Nyilvánvalóan a koronavírusjárvány szülte az ötletet, de ha jobban belegondolunk, a darts esetében ez a lebonyolítás nem is olyan bonyolult, ez egy olyan sportág, ahol meg lehet valósítani az élő közvetítést. Nincs ugyanis kontakt a résztvevők között, pusztán a feltételeket kell technikailag és a verseny szabályainak megfelelően megteremteni a versenyzők otthonában. A nézők pedig máris készülhetnek Fülöp László, Bartha Zoltán és Gyulai Miklós „SZÁÁÁZNYOLCVAN!!!” felkiáltásaira.

PDC Homa Tour: április 17-től élőben a Sport TV műsorán

PDC Home Tour, 1. nap: április 17., péntek 20:30, Sport2 (Kommentátor: Fülöp László)

PDC Home Tour, 2. nap: április 18., szombat 20:30, Sport1 (Kommentátor: Gyulai Miklós)

PDC Home Tour, 3. nap: április 19., vasárnap 20:30, Sport1 (Kommentátor: Bartha Zoltán)

Május 18-ig minden nap 20:30-tól lesz élő közvetítés a PDC Home Tourról a Sport TV csatornáin

 

fotó: PDC