Pénzfeldobással jutott tovább a holland csapat

Mivel két meccs után minden mutatóban teljesen azonosan álltak a felek, pénzfeldobással jutott tovább a holland TV Lybrae Heerlen csapata a török Fenerbahcével szemben a női asztalitenisz ETTU Kupában.

A sportág európai szövetségének honlapja szerint “valószínűleg ez az első alkalom”, hogy a sorozat egyik párharca ilyen módon dőlt el.

A harmadik fordulóban lejátszott összecsapás a hollandiai visszavágó után 4-4-re végződött a meccseket tekintve, de még a megnyert szettek (15-15) és a pontok (280-280) is egyenlőek voltak, így a vezetőbírónak, Jos van de Bergnek nem volt más választása, mint pénzfeldobással dönteni. Ez a Heerlennek kedvezett, így ez a gárda jutott a következő körbe.
Több mint negyven éve pingpongozok, de még nem volt részem ilyenben. Közel öt órán át küzdöttünk Isztambulban, majd Heerlenben, és nincs különbség a két csapat között. Sajnálom a török együttest az igazságtalan vereségért, annak azonban nagyon örülök, hogy továbbjutottunk a negyedik fordulóba” – nyilatkozott a Heerlen orosz származású, de már holland színekben szereplő játékosa, a 49 esztendős Jelena Tyimina.

Januárban a Budaörs is részese volt egy hasonló szituációnak, az ETTU Kupa negyedik körében az Etival Clairefontaine ASRTT együttesével szemben 5-5-re és 19-19-re végzett a meccsek, illetve a játszmák tekintetében, de ott végül a franciák öt ponttal jobbnak bizonyultak, s nem volt szükség pénzfeldobásra.

(MTI)