Péter Sára újra négy szeren

Az eddigi talaj és ugrás mellett a gerenda és a felemáskorlát is újra felkerült Péter Sára repertoárjába, ugyanis a Postás SE és a válogatott kiválósága, edzőjével közösen úgy határozott, a közelgő, decemberi Európa-bajnokságra való tekintettel mind a négy szeren felkészül.

A Magyar Torna Szövetség pénteki közlése szerint a 18. születésnapját nemrégiben ünneplő tornász már a karantén alatt is igyekezett edzésben tartani magát, kiskarfák segítségével kézenállásokat, kis támlákat csinált. A terembe a visszatérést követően nehéz volt a megkötésekkel, az adott szabályrendszerekkel edzeni, nem olyan volt a légkör, amelyet korábban megszokott, de a későbbiekben, ahogy enyhültek a szigorítások, úgy ment egyre jobban a torna is.

A gyakorlatokat illetően Péter Sára elmondta, az ugrása ugyanaz lesz, mint a tavalyi stuttgarti világbajnokságon, de ezúttal kézletétel nélkül próbálja végrehajtani. Felemáskorláton egy alapgyakorlatot mutat majd be, amivel segítheti a csapatot, gerendán is igyekszik minél jobban teljesíteni. A talaj egyelőre még kérdőjel, ugyanis  több sort is gyakorol, ezek közül pedig szeretné a legerősebbet kiválasztani.

Péter Sára: Furcsa volt először az, hogy otthon kellett készülni, majd az, hogy visszaálltunk, de megkötésekkel edzhettünk, sajátos atmoszférája volt a tréningeknek. Az idei évben a decemberi Európa-bajnokság lesz a fő verseny, amire én is mind a négy szeren edzem, remélem, addig a lehető legjobban tudok felkészülni.

 

fotó: MOB/Szalmás Péter