Pigniczki Fanni 8., Wiesner Hanna 12. lett egyéni összetettben a ritmikus gimnasztika Eb-n

Pigniczki Fanni az előkelő 8. helyet szerezte meg az egyéni összetett döntőben a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A mezőny másik magyarja, Wiesner Hanna a 12. helyen fejezte be a kontinensbajnokságot. Mindkét ritmikus gimnasztikázónak élete legjobb egyéni összetett eredményét sikerült elérnie. A dobogó legfelső fokára a bolgár Stiliana Nikolova állhatott fel.

Fantasztikus hangulatban zajlott le az első felnőtt finálé a Papp László Budapest Sportarénában. A magyarok közül a délelőtti csoportban Pigniczki Fanni, a délutániban pedig Wiesner Hanna kapott helyet. Mindkettőjük gyakorlatait hatalmas ováció fogadta, mint ahogy a nagy sztárok produkcióját is vastapssal jutalmazta a közönség – számolt be szombaton a hazai Eb sajtócsapata.

(Stiliana Nikolova; fotó: Freschli József)

A bolgár Stiliana Nikolova imponáló magabiztossággal nyerte meg az Eb-aranyat, az olasz Sofia Raffaeli, és a német Darja Varfolomeev előtt.

(a dobogósok; fotó: Freschli József)

Pigniczki Fanni:

Nagy öröm számomra, hogy életem legjobb egyéni öszetett eredményét itthon sikerült elérni. Hosszú napon vagyok túl. A buzogány után egy picit dühös voltam, szalaggal összeszedtem magam, karikával megint becsúszott egy kis hiba, de aztán labdával felszabadultan léptem szőnyegre. Életem legmagasabb pontszámát kaptam a labdagyakorlatra, és ez pozitívum. A mezőny eleje nagyon sűrű. Sok múlik azon, hogy kinek milyen az állóképessége. Holnap még lesz két szerdöntőm, innentől már azokra készülők.

(Wiesner Hanna; fotó: Freschli József)

Wiesner Hanna:

Elfáradtam a végére. Mindent beleadtam a mai napba is. Rengeteget tanultam ezen a versenyen. A karikára vagyok a legbüszkébb, életem legjobb pontszámát kaptam arra, de a buzogány is jól sikerült. Nagyon köszönöm a nézőknek, hogy ilyen sokan kilátogattak.

Gelle Noémi edző:

Büszke vagyok a lányokra, mindketten sokat javítottak a korábbi kontinensbajnokságokon elért eredményeikhez képest. Sikerült fizikálisan és mentálisan is úgy megérkezniük a szőnyegre, hogy jó eredményekkel végezzenek. És még nincs vége, hiszen Pigniczki Fanni a zárónapon döntőzni fog labdával és szalaggal.

Eredmény:

Egyéni összetett döntő (TOP 24)
1. Stiliana Nikolova (Bulgária) 143.750 pont
2. Sofia Raffaeli (Olaszország) 139.750
3. Darja Varfolomeev (Németország) 138.450
… 8. Pigniczki Fanni (Magyarország) 132.000
… 12. Wiesner Hanna (Magyarország) 129.050

A magyarok pontszámai az egyes szereken

Pigniczki Fanni
Karika: 32.850 pont
Labda: 34.700
Buzogány: 31.950
Szalag: 32.500

Wiesner Hanna
Karika: 33.700
Labda: 32.150
Buzogány: 32.350
Szalag: 30.850

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Fotók: Freschli József