Pigniczki Fanni döntőbe jutott a budapesti ritmikus gimnasztika Eb-n

Pigniczki Fanni döntős a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség csütörtöki beszámolója szerint a kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis labdával nyolcadikként jutott a legjobbak közé. Karikával első számú tartalék, azaz kilencedik. Wiesner Hanna karikával 19., labdával pedig 14. lett. Eddig két szerrel mutatkoztak be a felnőtt versenyzők a Papp László Budapest Sportarénában. A magyarok gyakorlatait hangorkán kísérte. A két szer után az egyéni összetett rangsorban Pigniczki Fanni a 7. (67.000 p.), Wiesner Hanna pedig a 14. (64.050). A folytatásban a buzogány, és szalag selejtező következik a felnőtteknél, ezt holnap rendezik meg. A szerenkénti döntőkre pedig vasárnap kerül sor.

Gelle Noémi edző:

Nagyon erős a mezőny. A lányok igyekeztek, Fanninak eddig van egy döntős helye, valamint a másik szerrel első számú tartalék. Hanna is odatette magát, a közönség pedig fantasztikus. Kiemelt jelentőségű lesz az, hogy hogy sikerül a regenerálódás a holnapi selejtezők előtt. Péntek délelőtt laza átmozgató edzés következik, aztán jöhet a szalag és a buzogány selejtező.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

A magyarok helyezései és a pontszámok:

Pigniczki Fanni
Labda: 33.350 – 8., és ezzel döntős
Karika: 33.650 pont – ezzel első számú tartalék, azaz 9.
Egyéni összetett, két szer után: 67.000 (7.)

Wiesner Hanna
Labda: 32.050 (14.)
Karika: 32.000 (19.)
Egyéni összetett, két szer után: 64.050 (14.)

 

Fotók: Freschli József