Pigniczki Fanni egyéni összetett aranyat nyert Csengtuban!

Sporttörténelmi aranyérem ritmikus gimnasztikában!

Pigniczki Fanni megnyerte az egyéni összetettet a kínai Csengtuban zajló Nyári Egyetemi Világjátékokon. A multisportversenyen – és a jogelődjének számító Universiadén – magyar versenyző ebben a sportágban még soha nem szerepelt ilyen jól – adta hírül a magyar szövetség.

Pigniczki már szombaton élen állt két szer után, vasárnap pedig a szalaggyakorlatára 29.550 pontot, a buzogányra pedig 31.650-et kapott. Mindkét szeren elsőként jutott fináléba, akárcsak korábban a karikával és a labdával. A döntőket holnap rendezik meg.

Az ezüstérmet az ukrán Khrystyna Pohranychna szerezte meg, míg a dobogó alsó fokára a japán Reina Matsuzaka állhatott fel.

Pigniczki Fanni sikere egyben azt jelenti, hogy megvan a magyar küldöttség első aranyérme Kínában. Korábban a Dénes Eszter, Bajos Gitta, Lovász Dorina összeállítású légpuska csapat és Fábián Sára 10 méter légpisztolyban is ezüstérmet nyert, a cselgáncsozó Gyertyás Róza pedig bronzérmesként zárt.

Külön öröm, hogy a játékokon az első magyar aranyérmet begyűjthettem” – mondta az eredményhirdetés után az MTK Budapest versenyzője. „A vasárnapi nap volt a legnehezebb számomra, a tegnapi karika gyakorlatomat éreztem a legstabilabbnak. A többiben voltak apró pontatlanságok, amelyeket a finálékra szeretnék kijavítani. Teljesen új verseny kezdődik hétfőtől, a célom az, hogy megpróbáljam a gyakorlataimat minél bátrabban bemutatni, és minél felszabadultabban versenyezni

– nyilatkozta Pigniczki Fanni.