Póta Georgina egyesben kiesett az Eb-n

Póta Georgina egyesben befejezte szereplését az alicantei asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a szombat déli nyolcaddöntőben négy szettben kikapott korábbi berlini klubtársától, a német Petrissa Soljától.

A két játékos bő fél órával azután nézett egymással farkasszemet, hogy párosban Póta és a svéd Matilda Ekholm hét szettben legyőzte Solját és honfitársát, Sabine Wintert a negyeddöntőben, így nagy bemelegítésre egyiküknek sem volt szüksége.

Az első két szettet villámgyorsan megnyerte a rendkívül taktikusan játszó, 24 éves Solja, aki remekül olvasta a 33 esztendős, nyolcadik helyen kiemelt Póta játékát, jól mozgatta riválisát, és nagyszerűen variálta az ütéseit. A magyar kissé egysíkúan játszott, s bár a harmadik és negyedik játszmában már jóval szorosabb csatára kényszerítette 15-ként rangsorolt vetélytársát, mindkétszer eljutott szettlabdákig is, végül nem sikerült szépítenie. Solja a negyedik felvonásban 8-10-ről fordítva háromszor is meccslabdához jutott, s a harmadikat már sikerült értékesítenie.

Póta így már csak női párosban van versenyben, de ott biztosan érmet szerez Ekholmmal. A délutáni (16.15 óra) elődöntőben a Sofia Polcanova, Jana Noszkova osztrák, orosz kettős lesz az ellenfelük. A finálét vasárnap rendezik.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

női egyes, nyolcaddöntő:
Petrissa Solja (német, 15.)-Póta Georgina (8.) 4-0 (8, 5, 10, 12)

korábban:

női páros, negyeddöntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 1.)-Sabine Winter, Petrissa Solja (német, 7.) 4-3 (9, -7, 10, -5, 9, -10, 8)

később:

női páros, elődöntő:
Póta, Ekholm-Sofia Polcanova, Jana Noszkova (osztrák, orosz, 10.) 16.15

(MTI)