Pótáék kikaptak az elődöntőben, nincs már magyar versenyben

A Póta Georgina, Matilda Ekholm duó három sima szettben kikapott kínai riválisától a párosverseny elődöntőjében, s így az utolsó magyar játékos is búcsúzott a BOK Sportcsarnokban zajló asztalitenisz World Tour-viadalon.

Póta és svéd játékostársa – a tavalyi, budapesti WT-torna ezüstérmesei – a Csen Ko, Vang Man-jü kettőssel csapott össze pénteki második mérkőzésén. Mindkét páros szettveszteség nélkül jutott el a legjobb négyig. Pótáékat a második, ellenfelüket a nyolcadik helyen emelték ki, de a magyar játékos előzetesen azt mondta, nem ők a meccs esélyesei.

Estére megtelt a csarnokban felállított mobil lelátó, s a közönség azt láthatta, hogy az első játszmát szinte pillanatok alatt megnyeri a nagyon gyorsan és pontosan játszó kínai duó. A második aztán már jobban kezdődött Pótáék szempontjából, próbáltak agresszívebben játszani, de 3-1 után ismét az ázsiaiak vették át az irányítást, s a Póta, Ekholm kettős ezután már csak két pontot tudott csinálni. A harmadik, s egyben utolsó szett rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott, bármit próbált a magyar, svéd páros, semmi sem sikerült, így a kínaiak jutottak a vasárnapi fináléba.

„Gyakorlatilag nem volt semmi sanszunk” – kezdte értékelését Póta Georgina. „Próbáltunk taktikát váltani, de teljesen mindegy volt, hova ütjük a labdát, mindent elértek. Mindketten nagyon jó játékosok. És azt is érzem, hogy miután most már minden meccs fent van az interneten, alaposan ki vagyunk elemezve. Egyesben és párosban is ezt éreztem.”

A magyar asztaliteniszező hozzátette: ezzel együtt örülnek, hogy a harmadik helyen tudtak végezni, ez is szép eredmény.

A budapesti viadal összdíjazása 150 ezer dollár, 51 ország több mint 300 játékosa lépett, illetve lép asztalhoz. A szombati és vasárnapi küzdelmek már hazai játékos nélkül zajlanak majd.

Eredmények:

női páros, elődöntő:
Csen Ko, Vang Man-jü (kínai) – Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd) 3-0 (6, 5, 2)
Csen Hszing-tung, Szun Jing-sa (kínai)-Tu Hoj Kem, Li Ho Csing (hongkongi) 3-1 (4, -8, 5, 6)

korábban:

negyeddöntő:

női páros:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)-Sofia Polcanova, Mo Zhang (osztrák, kanadai) 3-0 (8, 11, 5)

férfi páros:
Patrick Franziska, Jonathan Groth (német, dán)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-1 (-8, 9, 10, 7)

A további program:

szombat:
negyed- és elődöntők 10.00

vasárnap:
döntők 15.00

(MTI)