Pupp Réka a bronzéremért küzdhet Tokióban

Pupp Réka a bronzéremért küzdhet vasárnap a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián.

Az Atomerőmű SE idei Eb-bronzérmese két győzelem után kikapott a negyeddöntőben a svájci Fabienne Kochertől, így a délutáni programban a vigaszágon folytatta szereplését. Ott ellenfele a dél-koreai Park Da Szol volt, aki ellen 1/1-re állt a győzelmi mérlege, és jó előjelnek számított, hogy a 2019-es világbajnokságon legyőzte az ázsiait – éppen Tokióban – számolt be az MTI.

Park Da Szol bissau-guineai és orosz dzsúdós legyőzése után a regnáló Európa-bajnok francia Amandine Buchardtól kapott ki ipponnal. A szintén 25 éves ellenfél eddigi legnagyobb eredményét – Pupphoz hasonlóan – idén érte el, amikor megnyerte a kontinensbajnokságot Kirgizisztánban.

Harmadik összecsapásukat Pupp Réka kezdte aktívabban, ki is billentette egyensúlyából ellenfelét, majd a földharcban sokáig gyötörte. Egy perc se telt el a meccsből, amikor vazarit érő belső combdobást mutatott be, és csaknem fél percig próbált lent újabb akciót csinálni. Miután hátrányba került, Park vehemensen nekirontott ellenfelének, de ebből megint a magyar cselgáncsozó jött ki jobban, és ismét fölé került. Aztán a dél-koreai próbálkozhatott a földharcban, de a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa kibújt a szorításából és visszatámadt. Amikor állásból folytatták, már kevesebb mint fél perc volt hátra, ezalatt Parknak már nem volt esélye. Jellemző a mérkőzésre, hogy a négy perc nagyobbik részét a földön töltötték a felek.

Megpróbáltam maximálisan felszívni magam erre a meccsre” – nyilatkozott Pupp Réka.Igazából szeretem ezeket a visszameccseket, mert egy vesztes összecsapás jól felspannolja az embert. Sikerült jól feltöltődnöm ez alatt a pár óra alatt, ettem, aludtam, aztán jüttnk vissza.”

Pupp Réka az olasz Odette Giuffridával találkozik a bronzmérkőzésen.

 

fotó: MJSZ / Horváth György