Puyol és Cafu Budapesten teqballozott – videó

A labdarúgás két ikonikus alakja találkozott magyar rajongóival pénteken délután. A két korábbi világbajnok, a spanyol Carles Puyol és a brazil Cafu vendéglátójukkal, a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) képviselőivel közösen jelképes Teqball asztalt adott át dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak a sportág magyarországi népszerűsítéséért tett eddigi munkájáért.

A szervezők beszámolója szerint Carles Puyol a világ egyik legjobb hátvédjeként számontartott focistája. Az FC Barcelona volt csapatkapitánya 100-szoros spanyol válogatottsága során világ- és Európa-bajnoki címet szerzett.

Puyol nagy rajongója a teqballnak, a 2017-es luxemburgi Teqball All Stars Kupán csatlakozott a sportág nagykövetei, Pirès, Gallas, Nuno Gomes, Sabrosa és Karembeu közé, és azóta több alkalommal megmutatta tehetségét a fiatal sportágban. Az AS Roma és az AC Milan korábbi kiváló hátvédje, a brazil Cafu szintén legenda, ő kétszeres világbajnoki címmel büszkélkedhet. A két legenda látványos bemutató játékkal népszerűsítette a teqballt a budapesti Docler irodaháznál összegyűlt rajongók előtt pénteken délután. Puyol szerint ez a bemutató csak akkor lehetne még látványosabb, ha megvalósulhatna egy olyan álomjátszma, amelyen Puyol Piressel és Cafu Ronaldinhoval az oldalán csaphatna össze.

A FITEQ a kezdetek óta együttműködik a magyar kormánnyal és az Európai Unióval a teqball hazai népszerűsítéséért. Az eddig elért nagyszerű eredmények elismeréseként a FITEQ elnöke, Borsányi Gábor, és alelnöke Huszár Viktor egy Puyol és Cafu aláírásával ellátott miniatűr teqball asztalt ajándékozott a minisztérium képviseletében jelen lévő sportért felelős államtitkárnak, dr. Szabó Tündének.

Szeretnék gratulálni a sportág alapítóinak, Borsányi Gábornak, Huszár Viktornak és Gattyán Györgynek, akik úgy indították útjára ezt a sportágat, hogy hittek az újdonságokban, hittek a sport erejében. Külön öröm, hogy ez az akarat párosult olyan nemes célokkal, mint például a hátrányos helyzetű régiókban a felnőtt lakosság egészséges életmódjának és sport iránti szeretetének népszerűsítésével, s ennek érdekében is együtt tudunk működni, hiszen a magyar sportirányításnak is ezek a célok nagyon, nagyon fontosak” – nyilatkozta dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára. Hozzátette: ”fontosnak tartjuk, hogy a sportág szeretetét tovább tudjuk vinni és mindenkinek legyen lehetősége kipróbálni sportágakat, mint például a teqballt. Bízunk abban, hogy a sok-sok sportrajongóból sok játékos lesz. Hiszen a sportolók továbbviszik hazánk hírét és reméljük, hogy hamarosan ezt a magyar sporttalálmányt, sportágat az olimpiai sportágak között is köszönthetjük.

A fiatal magyar sportolóknak üzent Cafu is: „Először is járjatok iskolába! Sportoljatok és játszatok teqballt; mindkettő a társadalmi beilleszkedés eszköze, mindenki élhet ezzel a lehetőséggel és jobbá tehetjük ezzel a világot!”

Borsányi Gábor, a FITEQ elnöke, a teqball egyik alapítója a rendezvény házigazdájaként köszönetet mondott a résztvevőknek és kifejezte, hogy ez a rendezvény méltó felvezetője a december 6-8. között Budapesten megrendezésre kerülő 3. Teqball Világbajnokságnak.

A sportág hazai népszerűsítése tovább folytatódott, ugyanis szombaton rendezték a Teqball All Stars gálát Nyíregyházán. Az eseményen a két világsztár mellett ott volt Lipcsei Péter és Király Gábor, valamint az úszó Gyurta Dániel is.

fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs