Rájátszás következik a negyedik elődöntős helyért curlingben

Kína és Norvégia csapata rájátszásban dönti el, melyikük kerül majd negyedikként az elődöntőbe curling vegyespárosban a phjongcshangi téli olimpián.

A tie-break párharcra magyar idő szerint vasárnap 12.05-től kerül sor, s a győztes a selejtezőt első helyen záró, vb-ezüstérmes kanadaiakkal mérkőzik meg hétfőn a fináléért. A másik ágon a világbajnok svájciak az oroszokkal csapnak össze azután, hogy a hetedik fordulóban éppen egymással játszottak és a svájciak az utolsó endben harcolták ki a győzelmet.

Nem maradt győzelem nélkül egyetlen csapat sem, mivel az eddigi mérkőzéseit elveszítő finn páros vasárnap legyőzte az amerikaiakat.

Eredmények (az olimpia honlapjáról):

Curling, vegyespáros, 7. forduló:
Kína-Norvégia 9-3
Finnország-Egyesült Államok 7-5
Svájc-Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) 9-8
Kanada-Koreai Köztársaság 7-3

A selejtező végeredménye:
1. Kanada 6 győzelem/1 vereség
2. Svájc 5/2
3. OAR 4/3
4. Kína 4/3 és Norvégia 4/3
6. Koreai Köztársaság 2/5
7. Egyesült Államok 2/5
8. Finnország 1/6

A vegyespáros szabályai nagyban különböznek a csapatversenyétől. Ebben nem négy-, hanem kéttagú csapatok játszanak egymással, ráadásul nem tíz, hanem csak nyolc endből állnak a mérkőzések. Csapatonként csak öt eldobott, valamint egy-egy előre felhelyezett kővel játsszák a játékot. A dobósorrend pedig úgy néz ki, hogy az egyik játékos indítja az első és utolsó, a másik játékos pedig a középső három követ. Ezt a pozíciót játékrészenként lehetőségük van cserélni a csapatoknak.

(MTI)