Rakonczay Gábor hazaért!

Rakonczay Gábor november 11-én indult el az Antarktiszra, hogy első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva majdnem 1000 kilométert megtéve, gyalogosan elérje a Déli-sarkpontot.

A Sportmarketing Ügynökség péntek esti beszámolója szerint a magyar extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette távot, és január 11-én tért haza. A Liszt Ferenc repülőtéren családja, barátai és a sajtó képviselői fogadták a magyar extrém sportolót, aki meghatottan és mosolygósan fogadta a gratulációkat, és a felé áramló szeretethullámot.

Nagyon boldog vagyok, még mindig felfoghatatlan számomra, hogy lépésről lépésre még egy ilyen hatalmas cél is elérhető – nyilatkozta Rakonczay. – Kettős érzés kavarog bennem: mintha a bensőm egy része mindig is tudta volna, hogy sikerül, és csak csendben mosolyogna. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ez egyszerűen elképesztő, s emiatt hatalmas örömöt és hálát érzek. Örülök, hogy sikerült, és hálás vagyok, hogy ott lehettem és ezt átélhettem! Köszönöm mindenkinek, a szurkolást és a támogatást.

fotó: Sportmarketing Ügynökség