Raksányi Krisztina az Aluinvent DVTK játékosa

A magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Raksányi Krisztina a mai naptól az Aluinvent DVTK játékosa. Ashleigh Fontenette után így újabb komoly erősítés érkezett Diósgyőrbe.

A klub hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint a diósgyőri csapat leigazolta a magyar válogatott csapatkapitányát, Raksányi Krisztinát.  Stefan Svitek vezetőedző elmondta, hogy magyar szövetségi kapitányként két Európa-bajnokságon is együtt dolgozott a játékossal és pontosan ismeri a játékát és a tudását. „Az elmúlt napok két új igazolásával nagymértékben bővültek a variációs lehetőségeim, aminek az eredményességben is tükröződnie kell már a következő mérkőzéseken.”

Štefan Svitek: – A magyar válogatott szövetségi kapitányaként két Európa Bajnokságon is együtt dolgoztam Krisztinával, pontosan tudom mire képes, ezért amikor megtudtuk, hogy szabaddá vált, azonnal a tettek mezejére léptünk. Annak ellenére, hogy már most is kiváló játékos és a magyar mezőny meghatározó tagja, még tovább szeretne szakmailag fejlődni, és ezt biztosítottnak látta a DVTK színeiben. Az elmúlt napok két új igazolásával nagymértékben bővültek a variációs lehetőségeim, aminek az eredményességben is tükröződnie kell már a következő mérkőzéseken. A cél és egyben az én feladatom is az, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjére és a rájátszásra kialakuljon az a csapatjáték, amivel eredményesen tudjuk felvenni a versenyt bármelyik hazai riválisunk ellen.

A klub ügyvezetője, Szabó Tamás elmondta, hogy az elmúlt évek során többször szerették volna leigazolni Raksányit és most sikerült megvalósítani a leigazolását. A válogatott játékos szerződtetésével befejeződött a keret kialakítása, de még egy „kiváló magyar játékossal” zajlanak a tárgyalások.

Szabó Tamás: Az elmúlt évek során már többször szerettük volna leszerződtetni Krisztinát, így külön öröm, hogy támogatóink és tulajdonosunk segítségével pályája csúcsán, a magyar válogatott csapatkapitányaként érkezik a DVTK-hoz! Reményeim szerint a következő években csapatunk jelenleg négy felnőtt és két utánpótlás válogatottból álló magyar magjának vezető tagja lesz, aki tapasztalatával, tudásával a fiatalokat is segíteni fogja abban, hogy egyre jobb játékossá váljanak. Ezzel az tranzakcióval egyelőre befejeződött a keret kialakítása, de még van egy kiváló magyar játékos, akivel tárgyalásban állunk és ha meg tud egyezni jelenlegi klubjával a szerződése felbontásáról, akkor mindent megteszünk majd, hogy a bajnokság hátralévő részében ő is a DVTK-t erősítse.

A DVTK jelenleg a hatodik helyen áll a női kosárlabda NB I-ben.

Névjegy

Vezetéknév: Raksányi
Keresztnév: Krisztina
Születési idő: 1991. szeptember 26.
Születési hely: Altötting (Németország)
Magasság: 183 cm
Poszt: hátvéd
Állampolgárság: magyar

Pályafutása

2014/2017 PEAC-Pécs
2013/2014 Novi Zagreb
2012/2013 UNI Győr
2006/2012 MiZo-Pécs