Rangos tornán indul a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém jövőre lép pályára a rangos versenysorozatban.

A Telekom Veszprém hivatalos honlapjának keddi beszámolója szerint a mai napon hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentették be, hogy egy új versenysorozat indul a Dubaj Sport Tanács égisze alatt, a Nemzetközi Kézilabda Szövetséggel karöltve. A sorozat az 500 Super Final Handball néven fut majd, és célja a sportág terjeszkedésének elősegítése az arab térségben.

 A mai sajtótájékoztatón egyúttal be is jelentették az első két csapatot, akik 2018. december 21-én csapnak össze a dubai World Trade Centerben. A kilencszeres Bajnokok Ligája győztes FC Barcelona Lassa méri össze majd erejét az egyszeres BL győztes, lengyel bajnok PGE Vive Kielcével. Az az együttes, amelyik nyer, háromszázezer dollárt, és a jövő évi indulás lehetőségét nyeri el, míg a vesztes fél kétszázezer dollárral gazdagodik.
A sajtótájékoztatón – többek között – a Klubunkat is érintő bejelentést tettek:
Hivatalosan is megerősíthetem, hogy a 2019-es 500 Super Final Handball másik résztvevője a Telekom Veszprém csapata lesz, aki a 2018-as győztessel találkozik majd. Továbbá azt is szeretném bejelenteni, hogy az a gárda, amelyik zsinórban három évig kerekedik felül ellenfelein, további háromszázezer dollár plusz jutalomban részesül.” – mondta el Slawek Gebka, a torna tulajdonosa.
A versenysorozat egyik fővédnöke, Bertrand Gille, aki az Egyesült Arab Emírségek kézilabda-utánpótlás vezetője. Szerinte a kézilabda népszerűsége főként az európai országokra jellemző, azonban a feltörekvő arab fiatalság számára komoly inspirációt jelenthet majd, ha a tornán résztvevő csapatokat és sztárkézilabdázókat látja.
Klubunk 2019. december 20-án a dubai World Trade Centerben lép pályára tehát, az FC Barcelona Lassa – PGE Vive Kielce mérkőzés győztese ellen.