Rasovszky Kristóf otthagyja a vizet – Gyurta Danival együtt lapátol a Dunai Regattán

Idén először olimpikonok és világbajnokok is részt vesznek a hétvégén rajtoló Dunai Regattán. A sárkányhajó legénységét Gyulay Zsolt, Gyurta Dániel, Rasovszky Kristóf, Olasz Anna Gréta, Szabó Gabriella, Tótka Sándor és Karakas Hedvig erősíti. Az úgynevezett „All Stars” csapat az atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős Németh Balázzsal lesz teljes. A jelszó: Vedd fel a ritmust! A kérdés: legyőzik-e a bajnokok az egyetemistákat?

Szombaton rajtol a Dunai Regatta evezős és sárkányhajós fesztivál, ahol a legnagyobb egyetemek hallgatói és csapatai szállnak vízre a győzelemért a Duna leglátványosabb Budapesti szakaszán. Az összecsapásoknak hagyománya van Magyarországon, de idén először összeállt egy olyan legénység is, amely olimpikonokkal és világbajnokokkal van tele. A vízi sportok élő legendái ráadásul nemcsak a versenyre neveztek be, de győzni is akartak – adta hírül a Nemzeti Sportügynökség.

Az „All Stars” sárkányhajó tagjai:

  • Gyulay Zsolt olimpiai és világbajnok kajakozó, a MOB elnöke
  • Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó, a MOB elnökségének tagja
  • Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó
  • Olasz Anna Gréta világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes nyílt vízi úszó
  • Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó
  • Tótka Sándor olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kajakozó
  • Karakas Hedvig Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar cselgáncsozó
  • Németh Balázs a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója

(Gyurta Dániel; fotó: Sportmenü / Róth Tamás)

Gyurta Dániel részben azért várja a Dunai Regattát, mert így láthatja egykori sporttársait, részben pedig azért, mert szerinte jó látni, hogy a fiatalok egy sporteseményen gyűlnek össze.

„A Dunai Regatta tökéletes kezdeményezés, ahol az egyetemi sport, az egészséges rivalizálás és az ehhez kötődő zenei programok jól megférnek egymás mellett, de mégis a mozgás van a középpontban.”

– fogalmazott az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó. A MOB elnökségi tagja jó barátságot ápol Rasovszky Kristóffal és bár mindketten szenvedélyesen szeretnek úszni, Gyurta Dániel szerint együtt gyorsabbak lesznek a sárkányhajóban, mint a vízben.

„Jövőre megnézzük!”

 – reagált az olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó, aki a sportversenyeken szövődő barátságok fontosságáról mesélt a Dunai Regatta kapcsán. Rasovszky Kristóf azt mondta:

(Rasovszky Kristóf; fotó: MTI: Szigetváry Zsolt)

Nekünk, úszóknak az olimpiai játékok azért is emlékezetesek, mert ilyenkor tudunk találkozni, megismerkedni a többi, hazánkat képviselő sportolóval. Nem egy barátság szövődött már így más sportágak képviselőivel. A Dunai Regatta ugyanez lehet az ország különböző pontjain tanuló egyetemisták és barátaik számára. Én mindenkit bíztatnék, hogy látogasson ki a hétvégi eseményre!

A szurkolókra igazi fesztiválhangulat vár

A kétnapos rendezvény a szurkolókat, a barátok és a családokat is várja. Október 1-jén például élménydobolás, judo bemutató és cheerleader show is lesz a Műegyetem előtt a rakparton. Este Beton.Hofi, Manuel, továbbá Dr Brs & Friends lépnek színpadra: KKevin, Bruno x Spacc és Király Viktor.

Az újító második nap Farkasházi Réka és a Tintanyúl-koncerttel indul, emellett 10 szakszövetség várja a családokat, akik látványos cross challenge bemutatóval, freestyle focival, indoor cyclinggal, mászófallal, egészségszigettel továbbá csocsó és szörp-pong bajnoksággal készülnek. Az e-sport sátorban digitális kompetenciamérés és VR aktivitások lesznek. A bemutatók között ki is lehet próbálni a különböző sportágakat, a cél, hogy a gyerekek is megtalálják a sportban a saját ritmusukat. Délután Rácz Gergő élőzenei koncertje zárja a kétnapos fesztivált.

Gyere, vedd fel a ritmust és légy része a Dunai Regatta– élménynek!

További információk: www.dunairegatta.hu oldalon és a Facebookon

A belépés ingyenes!

fotó: MTI / Czeglédi Zsolt