Rég látott ennyi bringást a Bakony

Május első hétvégéjén rendezték meg a 25. Bakony 200 teljesítménytúrát.

Álmodtunk egy számot, mi lenne, ha félezer embert ültetnénk bringára és tessék, közel 500 bringás jött el a veszprémi Óváros térre, hogy részese legyen a Bakony legnagyobb bringás rendezvényének ” – mondta Tóth András főszervező a május 6-ai eseményen.

A szervezők közlése szerint a legbátrabbaknak a 200 km+csúcs, azaz a hosszú táv és egy Kab-hegyi feltekerés teljesítése mellett, az erős széllel is meg kellett küzdeni a túrán; a kisebbeknek és családoknak a 30-as tótvázsonyi, vagy 15 km-es vezetett nemesvámosi túra nyújtott maradandó élményt.

Reggel 7 órakor kígyózó sorok álltak a „pecsételős” füzet átvételéért; a sorokban feltűntek kerékpár- és triatlonversenyzők is, amiből látszik, hogy nem csak a családoknak vagy szabadidős sportolóknak, hanem a kemény edzésmunkát végzőknek is szüksége van egy könnyedebb, felszabadultabb bringázásra.

Fél nyolctól szakaszosan rajtoltak a túrázók, hogy ne terheljék le a városi kivezető utakat, így talán kisebb bosszúságot okoztunk a kerékpározásban nem aktív városlakóknak, bár fontosnak tartjuk, hogy vegyék észre a bringás tömeget az emberek, hiszen a kerékpár nem csak sporteszköz, hanem közlekedési eszköz is a hétköznapokban” – vélekedett Tóth András, a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

A főszervező hozzátette: a 25. Bakony 200 teljesítménytúra mára már nem csak a helyiek körében népszerű, mivel a hosszabb távok nehézsége és a táj szépsége is vonzza az ország különböző szegletéből a bringásokat, így nem meglepő, hogy Mosonmagyaróvárról, Szegedről, de még Debrecenből is érkeztek résztvevők.

Idén már nem csak a rövid távú túráktól volt gyermekbarát a rendezvény, hanem az Óváros téren felállított gyerek ügyességi bringapálya és KRESZ-totó is segített azoknak, akik aktív résztvevői akartak lenni a régió legnagyobb kerékpáros eseményének. A délelőtti futóeseményről sok gyermek érkezett kipróbálni a bringapályát, így a május 6-i napsütéses vasárnap egy igazán sportos nap volt a veszprémiek életében.

További információk:

https://www.facebook.com/bakony200