Regeneráció után közös főzés és wellness szerepelt a magyarok programjában

A Tunézia ellen 26-21-re megnyert vasárnapi mérkőzést követően a játékosok számára szokás szerint gyúrás, masszírozás és speciális orvosi kezelés következett, és mindez a regeneráció jegyében hétfő délelőtt is folytatódtak – mondta el Csoknyai István szövetségi kapitány az MTI-nek. A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfői programjában közös főzés és wellness is szerepelt, A német-dán közös rendezésű világbajnokságon a válogatottnak ezúttal először két szabadnapja is van.

A herningi szálloda konyhájában hétfőn Szathmári János kapusedző volt a séf, akinek a játékosok közül Nagy László, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, a szakmai stábból pedig Remport Csaba videóelemző segített neki a gulyásleves, valamint a palacsinta elkészítése során. Az ebédet követően a küldöttség átvonult egy közeli hotel fürdőkomplexumába, hiszen a torna során először volt két egymást követő szabadnap.

A közös programokon nem vett részt Lékai Máté és Balogh Zsolt, ugyanis gyermekük születése miatt a Veszprém irányítója és a Szeged jobbátlövője ismét Magyarországra utazott, de szerda este a Norvégia elleni mérkőzésen mindketten újra rendelkezésre állnak.

A magyarok a csoportkört Koppenhágában két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták, a középdöntőben szombaton 25-22-re kikaptak az olimpiai bajnok és társházigazda Dániától, szerdán 18 órától pedig az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával találkoznak. A csoportok első és a második helyezettjei az elődöntőbe jutnak, a harmadikok az ötödik helyért, a negyedikek pedig a hetedik helyért játszanak.

A szakmai stáb már készült a következő feladatra, vagyis Norvégiával foglalkoztunk. Kedden természetesen ismét edzünk, és szeretnénk egy jó mérkőzést játszani. Nagyon jó, sokat futó csapatról van szó” – mondta az MTI-nek az edző, aki hozzátette, ha a csapat az eddig látott mentalitással, küzdeni tudással kézilabdázik, minden elképzelhető, de akkor is büszkék lesznek a csapatra, ha nem alakul jól a folytatás számukra.

A magyarok helyezését a szerdai mérkőzésen kívül a II. csoport további eredményei is befolyásolják, de Csoknyai úgy fogalmazott, most az a legfontosabb, hogy a saját feladatukra összpontosítsanak, és amikor az lezárul, kristálytisztán látni fogják, hol végeztek, mi a következő feladatuk, kell-e egyáltalán még játszaniuk.
Jó lenne pontot, vagy pontokat szerezni, de egyelőre nem lehet megmondani, az mire lenne elég, mert sajnos még az is benne van, hogy a csoportban ötödikek leszünk” – emlékeztetett a kapitány.

Ilyés Ferenc elmondta, a felkészülés kezdete óta lassacskán már négy hete van együtt a válogatott, ami fárasztó, fizikailag azonban nem a legjobb, hogy két szabadnapjuk van egymás után.
Jobb az, amikor ritmusban vagyunk, és jönnek a meccsek, egyik a másik után, de a társaságnak nagyon kellett egy olyan nap, amikor nem foglalkozunk a kézilabdával, és nincs edzésünk. Nagyon fontos, hogy fejben is felfrissüljünk egy kicsit” – nyilatkozta a megbízott csapatkapitány.

Hozzátette, a norvég csapat nagyon erős, a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet nyert, a mostani tornán viszont eddig nem tűnt annyira meggyőzőnek a teljesítménye.

(MTI)

fotó: MKSZ / Kovács Anikó