Remek befejezés: aranyérmet szerzett a női tőrcsapat a kerekesszékes vívó Eb-n

A párizsi kontinensviadal zárónapján a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka és Nádasdy Anna négyeséből összeállított magyar női tőrcsapat magabiztosan jutott a döntőbe, ahol az ukránokat 45:37 arányban múlták felül és hódították el az aranyérmet.

A MPB vasárnapi beszámolója szerint a mieink kiemeltként jutottak az elődöntőbe, ahol Georgia ellen magabiztos győzelmet arattak 45:33-as végeredménnyel. A fináléban a hölgyek izgalmas párharcot folytattak a keleti szomszédainkkal, végül pedig a magyarok örülhetek az Európa-bajnoki címnek.

A magyar kerekesszékes vívóválogatott ezen sikernek köszönhetően öt éremmel – három arany, egy ezüst- és egy bronz – fejezte be a párizsi Eb-szereplését.

A március 5. és 10. közöt zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokság kiemelten fontos volt, hiszen az eredmények beleszámítanak a paralimpiai kvalifikációs rendszerbe. Hazánk sportolói eddig 18 kvótát szereztek a párizsi játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, ketőt sportlövészetben, egyet-egyet asztaliteniszben, atlé􀆟kában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A fogyatékos sportmozgalom legnépszerűbb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. közöt rendezik meg.

fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság