Remek szereplés a bajnoktól

Nagyon közel állt a kiemelkedő eredményhez a Hajós Artúr, Stréli Bence páros a göteborgi U20-as Európa-bajnokságon, ám végül a kilencedik helyen zárt. A Vasvári testvérek, Eszter és Zsófia a 17. helyen fejezték be az Eb-t.

A szervezők beszámolója szerint hogy Hajós Artúr és Stréli Bence mire képes együtt, azt láttuk tavaly, hiszen győztek az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon, és negyedik helyen végeztek az ifjúsági olimpián. Ugyan az idényre párt váltottak – Hajós immár Benkő Balázzsal, még Stréli Oláh Botonddal szerepel –, az U20-as Európa-bajnokságra ismét összeálltak, hiszen ők fértek bele a korhatárba.

Az U19-es világbajnoki és U18-as Európa-bajnoki kilencedik hely után ezúttal is ez a pozíció jutott nekik, még ha menetelésük és jó formájuk alapján úgy tűnt, bekerülhetnek a legjobb nyolc közé.

A srácok dolgát nehezítette, hogy a felsorolt korábbi eredmények ellenére is csak az utolsó, 32. helyen emelték ki őket, így az első helyezett hazai, azaz svéd Gustav Molin, Jonatan Hellvig duóval kezdtek. Hellvig „kedves” ismerős, hiszen más társsal ő nyert Hajósék ellen az ifjúsági olimpia elődöntőjében, majd az aranyat is megszerezte. Most nem termett neki babér, 2:0-ra a magyar duó diadalmaskodott. A folytatásban a török páros ellen három szettben nyertek a magyarok, viszont a ciprusi duó megtréfálta őket. Ez azonban nem veszélyeztette a csoportelsőséget, amely automatikusan nyolcaddöntős szereplést ért.

Hajós és Stréli formáját elnézve joggal lehetett bízni abban, van ennél tovább is, ám a harmadik helyen kiemelt olasz párossal már nem bírtak. Kritikán aluli játékvezetés mellett, amely során döntő helyzetekben ellenünk tévedtek, vereséget szenvedtünk– jelent meg rövid összegzés a fiúk klubjának, a Strandröplabdázásért SE-nek a közösségi oldalán, ez is jelzi, nem elsősorban rajtuk múlt a végeredmény…

Az U18-as Eb-n Vecsey Fannival a valaha volt legjobb magyar Eb-szereplést jelentő nyolcadik helyet elérő Vasvári Zsófia ezúttal testvérével, Vasvári Eszterrel nevezett az U20-asok megméretésére. Itt is jöttek szembe „ismerősök”, olyanok, akik az U18-as Eb-n is pályára léptek Vasvári Zsófia ellen. Most azonban az ellenfelek örülhettek: a lányok kétszer is kikaptak a csoportban, aztán egy győzelemmel sikerült továbblépni, ugyanakkor a 16 közé kerülésért már nem tudtak nyerni, így egy győzelemmel és három vereséggel a 17. helyen zárták a viadalt.

U20-AS STRANDRÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, GÖTEBORG
A magyarok eredményei:
Csoportkör
Fiúk, A-csoport.Hajós, Stréli (32. kiemelt)–Molin, Hellvig (svéd, 1.) 2:0 (14, 16), –Ozdemir, Cebeci (török, 16.) 2:1 (13, –14, 12),  –Siapanis,Savvides (ciprusi, 17.) 1:2 (14, –18, –16). Lányok, F-csoport.Vasvári E., Vasvári Zs. (22.)–Windeleff, Mellmolle (dán, 11.) 0:2 (–13, –14), – Álvarez, Moreno (spanyol, 6.) 0:2 (–8, –12), –Stadnik, Herrmann (lengyel, 27.) 2:0 (20, 20)
Fiúk, nyolcaddöntő.Hajós, Stréli (32.)–Marchetto, Di Silvestre (olasz, 3.) 1:2 (15, –12, –15). Lányok, a 16 közé jutásért.Vasvári E., Vasvári Zs. (22.)–Bentele, Lutz (svájci, 7.) 0:2 (–15, –5)