Rendhagyó kezdeményezés online versennyel

Egyedülálló módon online tornaversenyt szervez a Magyar Torna Szövetség a fiú utánpótlás tornászok számára, hogy plusz versenyzési lehetőséget és motivációt adjon a fiatal sportolóknak.

A Magyar Torna Szövetség keddi közlése szerint a koronavírus miatt minden hazai és nemzetközi megmérettetést elhalasztottak eddig a tavaszi szezonban, emiatt a szövetség vezetősége kénytelen volt alternatív módszereket kidolgozni a tornászok edzettségi állapotának fenntartására, fejlesztésére.

Az online viadal lényege, hogy az előre meghatározott és a versenykiírásban részleteiben is rögzített gyakorlat anyagát otthoni körülmények között filmre kell venni. Ezeket a beadott videókat a klubok egy házi verseny keretében összegzik, és korosztályonként, illetve gyakorlatonként a legjobbakat kell feltölteni a https://matsz.hu/matsz/online_verseny linkre. A videó anyagok mellett a kluboknak természetesen előzetesen nevezni is kell. A egyesületeknek legkésőbb 2020. 05.04. 12 óráig kell beküldeni az általuk kiválasztott gyakorlatokat.

A beérkezett anyagokat a felnőtt férfi szövetségi kapitány és a vezetőedző, továbbá az utánpótlás szövetségi kapitány és szintén a vezetőedző fogja értékelni: Kovács István, Szűcs Róbert, Puskás Jenő és Rácz Attila. Az öt korcsoportnak meghirdetett versenyben minden korosztály első három helyezettje díjat kap.

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány: A győri klubbal korábban beszélgettünk, és ők is hasonlóképpen gondolkodtak a versenyeket illetően, mint mi. A korosztályokon belül mi is hirdettünk kisebb erőpróbákat. Ez most egy továbbgondolt verzió, kiválasztottunk néhány olyan elemet, amely otthon is megcsinálható, ezek egyébként benne vannak a korosztályos erőfelmérésben is.