Rendőri kísérettel az Eb-re

A debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szervezői és szponzorai jóvoltából ötszáz rászoruló gyerek volt ott január 24-én, pénteken a Főnix Csarnok lelátóin – a jótékonyság akció keretében a Debrecen 160 kilométeres vonzáskörzetében élő gyerekek nemcsak belépőt kaptak a versenyre, hanem tíz busz településenként ötven-ötven gyereket hozott a cívisvárosba, amelynek határától a járművek rendőri felvezetéssel érkeztek az Európa-bajnokság helyszínére.

A magyar szövetség pénteki közlése szerint a gyerekek délelőtt megtekinthették a futamokat, meleg ebédet kaptak, majd következett a debreceni főtér: óriáskerék, Nagytemplom és városnézés szerepelt a programjukban. Az uzsonna mellé a Spar jóvoltából mindannyian gyümölcskosarat kaptak, amelyet hazavihettek.

Az ötletgazda a Homm Kft. volt, amely az elmúlt években Magyarország meghatározó autóbuszos személyszállítójává nőtte ki magát, és amely számára kiemelten fontos, hogy szerepet vállaljon a magyar olimpiai mozgalomban, de emellett ugyanilyen fontosnak tartja, hogy segítsen az arra rászorulóknak, hogy egy-egy jótékonysági akció keretében felhívja a figyelmet egy társadalmi rétegre, a gyerekekre, az elmaradott területekre.

A program megszervezéséhez – anyagilag is – csatlakozott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, a Debreceni Sportcentrum, a debreceni Nagykonyha Kft. és a Spar.

 

fotó: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség