Rescsik Csaba ezüstérmet szerzett a granadai parasportlövő Európa-bajnokságon

A párizsi paralimpikon érmet szerzett Spanyolországban.

A MPB hétfői tájékoztatása szerint a Cél-Tudat Sportlövő és Szabadidős Sportegyesület 19 éves versenyzője R1 10 méter légpuska számban kezdte meg szereplését a spanyolországi kontinenstornán, ahol a népes mezőnyben az előkelő második helyet szerezte meg 245,7-es összpontszámmal, saját korábbi junior világcsúcsát megjavítva. Csaba már biztosan ott lesz a párizsi paralimpián is, részvételét már 2022 nyarán, a francia Chateauroux-ban megrendezett világkupaversenyen bebiztosította, ezzel ő szerezte hazánk első kvótáját az idei játékokra.

A még mindig csak junior korosztályú Rescsik Csaba az alapversenyben remek, 623,2-es eredménnyel első helyen került döntőbe. A nyolcas döntő első öt lövése során hátrányba került a többiekkel szemben, de gyorsan javított, és feljött a mezőny első harmadába. Ezt követően jogosan reménykedhetett az éremszerzésben. Végül az ukrán sportlövő, Andrii Doroshenko mögött kevéssel lemaradva az ezüstérmet szerezte meg.

A nap másik magyar érdekeltje, a szintén paralimpiai kvótás Dávid Krisztina P3 25 méter mixed pisztoly számban kezdte meg a versenyzést, ahol a 6. helyen végzett.

Az Európa-bajnokság, valamint a para-koronglövők világbajnoksága június 7-én zárul, a magyar érdekeltségű versenyszámok június 6-ig zajlanak.

A parasportlövők Európa-bajnokságának és a para-koronglövők világbajnokságának eredményeit itt követhetik: https://www.paralympic.org/shooting/results

 

fotó: Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC)