Rivasz-Tóth Norbert országos csúccsal lett U23-as Európa-bajnok

Parádésan szerepelnek az atlétáink az U23-as Eb-n. Kozák Luca bronzérmes, Gyurátz Réka negyedik, Szőgi István hetedik lett a szombat délutáni döntőkben.

A magyar szövetség beszámolója szerint parádés eredménnyel kezdődött számunkra az U23 EB szombat délutáni programja. A férfi gerelyhajítás döntőjének második sorozatában Rivasz-Tóth Norbert 83,08 méteres dobással új országos csúcsot ért el, amellyel a mezőny élére állt és győzött /régi csúcs:81,55 m Horváth Gergely 2003.

Rivasz_Toth_Norbert01_U23as_Atletikai_Eb_2017_sportmenu

A versenyt követően így nyilatkozott a friss Európa-bajnok az atletika.hu-nak: „Sok edzés sok munka eredménye ez a teljesítmény. Nagyon boldog vagyok, ez az én első győzelmem Európa bajnokságon„.

Néhány perccel a kiváló teljesítmény után Kozák Luca is kitett magáért a 100 gát fináléjában, kiváló rajt után végig jól futva a harmadik helyen ért célba. Eredménye jobb az általa tartott up.csúcsnál, de a hátszél a megengedettnél erősebb volt:13,06 mp +2,3 m/sec.

Kozak_Luca01_U23as_Atletikai_Eb_2017_sportmenu

Kár, hogy túl erős volt a szél. A futásom első fele jól sikerült, de a nyolcadik gátnál hibáztam. Tudtam, hogy vannak, akik jobb egyéni csúccsal rendelkeznek, de csak magamra akartam koncentrálni” – mondta a döntőt követően a szintén 21 éves Kozák Luca, aki 13,06-os idővel harmadikként ért célba 100 gáton

Az esti műsorban kezdődött – némi záporeső kíséretében – a női kalapácsvetés, amelynek élmezőnyében szoros eredmények követték egymást, a második helyezettől a hatodikig 66 és 67 méter közötti kisérletek születtek. Gyurátz Réka elsőre elért 66,67 méteres eredményével a negyedik legjobb volt a küzdelmes döntőben.

Taktikai versenyt futottak az 5000 méter döntőjében a férfiak. Szögi István jól osztotta be erejét, jól helyezkedett és a végén elkövetkezett hajrá-versenyben 14:18,06-al az értékes hetedik helyezést szerezte meg.

A zárónapon délelőtt 20 km-es gyaloglóinknak szurkolhatunk, délután a két 4×100-as váltónk rajtol az előfutamokban, döntőt fut Juhász Balázs akadályon és szintén a finálé indulója Szilágyi Réka gerelyhajításban és a női 4×400-as váltó is.

fotó: atletika.hu

Vélemény, hozzászólás?