Románia, Hollandia és Németország a három csoportellenfél az U21-es Eb-n

Megtartották a jövő évi, magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását.

Jövő év márciusában és júniusában Magyarországon és Szlovéniában mutatják meg magukat a jövő sztárfutballistái, e két ország rendezi meg ugyanis a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot, az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) második legnagyobb tornáját – számolt be az mlsz.hu.

A kontinensviadal több szempontból is formabontó lesz: ez lesz az első olyan U21-es Eb, amelyen már 16 csapat vehet részt, a tornát ráadásul két részletben rendezik meg, a csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között, az egyenes kieséses szakaszt, valamint a döntőt május 31. és június 6. között játsszák le a csapatok.

A nagy európai futballnemzetek mindegyike kivívta a szereplést az Eb-n, így topbajnokságok jól ismert játékosai is pályára lépnek a viadalon, olyan futballisták, akik éveken belül a nemzetközi futball szupersztárjaivá nőhetik ki magukat.

A magyar válogatottat az UEFA-együtthatók alapján a negyedik kalapba osztották be a nyoni sorsolás előtt, és az is biztos volt, hogy az A csoportba kerülünk majd. A sorsoláson végül az első kalapból Németország, a második kalapból Hollandia, a harmadik kalapból Románia került Gera Zoltán csapata mellé.

– A hollandok és a németek egyértelműen kiemelkednek a csoportból, de a két éve a románok is elődöntőt játszottak az Európa-bajnokságon, ezért várhatóan ők is nagyon erősek lesznek. A legfontosabb, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, a játékosok számára hatalmas élmény lesz, hogy ilyen erős csapatokkal mérkőzhetnek meg egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon – adott gyorsértékelés a sorsolás után Gera Zoltán.

A csoport:

Magyarország
Németország
Románia
Hollandia

B csoport
Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország

C csoport
Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia

D csoport
Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

A magyar válogatott Eb-mérkőzései:

március 24., Székesfehérvár:
Magyarország-Németország

március 27., Budapest, Bozsik-stadion:
Magyarország-Románia

március 30., Székesfehérvár:
Hollandia-Magyarország