Ruben Brandttal nyílik a tizenegyedik CinEast Fesztivál Luxemburgban

Most vált nyilvánossá, hogy most először magyar film, a Filmalap által finanszírozott RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ (12) című egészestés, magyar, animációs akció-thriller nyitja meg a 2018. október 4. és 21. között megrendezendő CinEast Fesztivált Luxemburgban.

A locarnói világpremier óta Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező a James Bond-filmek hangulatát idéző alkotásáról a nemzetközi sajtó is a legnagyobb elismeréssel nyilatkozik, a magyarországi elővetítések pedig mind teltházzal futottak. Hazánkban legközelebb október 2-án a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden vetítik premier előtt a filmet, mely november 15-én kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Az évente több mint 10.000 látogatót vonzó, 18 napon át tartó, a Közép- és Kelet-Európai filmtermés legjavát bemutató luxemburgi CinEast Fesztivál most először magyar film nyitja meg, a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐt választotta idei nyitófilmjévé. A locarnói világpremier óta Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező alkotásának híre bejárta a nemzetközi sajtót.

Miközben Krstić különösen jó a noir-atmoszféra (jazzes, füsttel töltött merülések, baljós árnyékok és Mike Hammer filmekre való utalások) megteremtésében, a nagy oktánszámú akciókban is remekel.” – írja a Variety.

A Ruben Brandt, a gyűjtő hihetetlenül pörgős film, amely csordultig van művészettörténeti utalásokkal és a modern pszichológiából kölcsönzött ötletekkel, így mindkét téma szerelmesei bőven szemezgethetnek a számtalan vizuális és szóbeli hivatkozás közül.” – olvashatjuk a Hollywood Reporterben.

Milorad Krstić új filmje az egyik legjobb európai animációs film a 2003-as Belleville Rendez-vous óta.” – vélekedik a Cineuropa.

A festő és multimédia művész, Milorad Krstić első egészestés mozija pezseg az eredetiségtől, pörgős thrillerként és játékosan szürreális intellektuális agytornaként egyaránt működik.” – hangsúlyozza a Screen Daily.

Meglepő és vakmerő, animált rablásos mozi Magyarországról, amely több szinten is működik. Minden szellemi és szórakozási igényemet kielégítette, a képi világa észbontó. ” – mondja a The Independent.

Hosszú évek óta nem készült egészestés animációs film hazánkban. A RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ létrehívott egy olyan – több mint 100 szakemberből álló – magyar animációs alkotócsapatot, amely kiemelkedő és úttörő munkája eredményeként születhetett meg az első, teljes mértékben a Magyar Nemzeti Filmalap által finanszírozott, egészestés animációs alkotás. A film zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte. Itthon legközelebb október 2-án a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden vetítik premier előtt a filmet, ahol a közönség az alkotókkal is találkozhat majd. A RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ november 15-én kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Www.facebook.com/rubenbrandtagyujto