Rutinos válogatott védőt igazolt a Haladás

A 40-szeres szlovák válogatott Saláta Kornél fél plusz egy évre aláírt a Szombathelyi Haladáshoz.

A szombathelyi klub hivatalos honlapjának csütörtöki közlése szerint a Budapest Honvédtól érkezett védekező középpályás, Holdampf Gergő után újabb játékossal erősödött a labdarúgó NB I. utolsó helyén álló Haladás. A 33 éves, 190 cm magas, 40-szeres válogatott, legutóbb a Slovan Bratislavában futballozó szlovákiai magyar Saláta Kornél csütörtök délután fél plusz egy évre aláírt Szombathelyre.

Noha a maribori edzőmérkőzésen csak egy félidőt játszott Saláta, ennyi idő alatt is jó benyomást tett a szakmai stábra, jól futballozott és remekül irányította a védelmet – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Tapasztalt, rutinos, sok nagy csatát megélt játékos, aki nagy segítségünkre lehet tavasszal.  Rajta kívül még egy belső védőt szeretnénk igazolni.

Aki akár Guzmics Richárd is lehet. A szombathelyi klub honlapja, úgy tudja, hogy a legutóbb a kínai Jenpien Funde csapatát erősítő 27-szeres válogatott futballistát  megkereste a Haladás.
Valóban így van, tettünk ajánlatot Guzmicsnak, várunk a válaszára – mondta Tóth Miklós.

A maribori edzőmérkőzésen jól éreztem magam a csapatban, jól is játszottunk, gólokkal nyerhettünk volna – mondta Saláta Kornél. – Úgy láttam, a Haladás nem egy kiesőcsapat, több van benne, mint amit ősszel produkált. Priskin Tamást régóta ismerem, tőle korábban már informálódtam a klubról, s mivel jókat mondott, úgy döntöttem, első körben fél évre aláírok. Számomra is egy kihívás, de hiszek benne, hogy kiharcoljuk a bentmaradást.

fotó: halasas.hu