Salvatore „Totò” Schillaci is edzést tartott a CIB Italia Focitáborban

Olasz toptrénerek érkeztek Magyarországra, hogy felmérjék a 10-14 éves magyar focisták képességeit és oktassák őket a CIB Italia Focitáborban, ahol Salvatore Schillaci is edzést tartott. A hazai pályán kiválasztott legjobbak Olaszországban folytathatják a tréninget vagy akár futballkarrierjüket is.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a legjobb olasz futballedzők tartanak többnapos futballtréninget Magyarországon az 1990-es futballvilágbajnokság gólkirálya, Salvatore Schillaci vezetésével. A CIB Italia Focitábor 2017. június 26-a és 30-a között zajlik, ahol 10-14 éves focisták tehetik próbára a képességeiket. A hagyományos fociedzések mellett a világ egyik legjobb freestyler játékosa, Swann Ritossa is hasznos trükköket, gyakorlatokat oszt meg a gyerekekkel.

A tábor nagy lehetőség a fiatal tehetségeknek, hiszen megismerhetnek olyan új technikákat, módszereket, ami oly naggyá teszi az olasz labdarúgást. Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a célunk az volt, hogy olyan gyerekek is előreléphessenek a futball világában, akiknek nem feltétlenül lenne erre lehetősége. A tábor ennek megfelelően teljes mértékben ingyenes a résztvevő gyerekeknek.

Az Italia Focitábort válogatott olasz futballsztárok, köztük korábbi világbajnokok hívták életre a Club Italia Master kezdeményezés keretében. Salvatore Schillaci a budapesti sajtótájékoztatón elmondta az olaszországi háromnapos edzőtábornak a coverciano-i futballakadémia ad majd otthont, ahol a résztvevők többek között edzőmeccseket játszanak, orvosi felméréseken vesznek részt, olasz futballmúzeumot látogatnak és elmennek egy Serie A csapat meccsére is.

A Magyarországon először megrendezett kezdeményezésen 101 gyermek, köztük 9 lány vehet részt a CIB Bank támogatásával. A tábor résztvevőit a Magyar Diáksport Szövetség választotta ki a Labdarúgó Diákolimpia® versenyzői közül. A kiválasztás legfőbb szempontja a 2015/2016-os Diákolimpia® országos döntőjének végeredménye volt, ezen túl a budapesti régióban legjobban szereplő iskolák kaptak részvételi lehetőséget. A fővárosi gyerekek mellett a 2015/2016-os Labdarúgó Diákolimpia® III. korcsoport országos fiú döntő első három helyezettje közül kettő, Miskolc és Kozármisleny került be a résztvevők közé: innen összesen 18 gyerek érkezett a táborba.

A három legtehetségesebb gyermek meghívást kap egy olaszországi futballtáborba, ahol a többi országból kiválasztott fiatal focistákkal edzhet majd tovább. A három szerencsés – akiknek a nevét a tábor utolsó napján, ünnepélyes keretek között hirdetik majd ki a szakemberek – a családtagjaival közösen utazhat Olaszországba.

A tábor ideje alatt a gyerekeket a Generali biztosítja. Szükség is van erre, hiszen a leggyakoribb gyerekbaleset a csonttöréssel, ficammal járó esetek. Egy egyszerű törés vagy ficam is nagyon megnehezítheti az egész család életét, és jelentős pluszköltségekkel járhat. Ezeken a terheken jelentősen enyhíthet egy széleskörű biztosítás, melyet most a Generali biztosít minden tehetséges, táborozó focistának.

Íme Salvatore „Totò” Schillaci góljai az 1990-es labdarúgó-vb-n:

Vélemény, hozzászólás?