Samsal Dalibor kiválóan teljesített óriásműlesiklásban

Több év kihagyás után a legeredményesebb szlalomosunk, Samsal Dalibor óriásműlesiklásban is elindult és sikeresen szerepelt a Leviben rendezett FIS-versenyen. A Fullsport SE alpesi sízője, aki az utóbbi szezonokban csak fő számára, a műlesiklásra koncentrált, az utóbbi évek legjobb eredményét érte el a másik technikai számban vasárnap.

A Magyar Sí Szövetség hétfői tájékoztatása szerint Samsal Dalibor kilépett az egy versenyszámos világból, mivel több év után indult először óriásműlesikló versenyen és rögtön magyar férfi versenyzőket megelőzve az utóbbi évek legjobb eredményét érte el ebben a számban.

Nagyon nehéz verseny volt, az egész évben ezen a pályán tréningező, kitűnő finn versenyzőkkel a Levi Világkupa pályán kellett nagyon magas rajtszámmal megküzdenem a hosszú, tükör jég pályán. Lehetett volna persze ennél is jobb eredményem, de több év kihagyás után kezdetnek meg vagyok elégedve. A következő 2 hónapban várhatóan megmutatom, nem csak szlalomban tartozom a világranglista élvonalába” – nyilatkozta Samsal Dalibor.

A magyar sízőre ma még egy verseny vár Leviben.

fotó: skihungary.hu