Sarah Sjöström „nem okos” úszással lett világcsúcstartó

A svéd Sarah Sjöström már a 17. vizes vb budapesti úszóversenyeinek nyitónapján, vasárnap, a gyorsváltó első embereként világcsúcsot akart úszni 100 méter gyorson, s ez sikerült is neki, ráadásul ő lett az első nő, aki 52 másodperc alá került.

Az volt a terv, hogy világrekordot ússzak az első napon, mert tudom, hogy ilyenkor még sokkal frissebb vagyok, mint a hét hátralévő részében. A váltó első embereként ráadásul könnyebb is rekordot elérni” – nyilatkozta az immár 51.71 másodperccel világcsúcstartó Sjöström a thelocal.se oldalnak.

A 23 éves svéd úszó hozzátette, „nem volt egy okos úszás”, mert az első 50-en nagyon kihajtotta magát, a második ötven méteren pedig „remélte a legjobbakat”.

Egyéniben sokkal óvatosabbnak kell lennem” – tette hozzá Sjöström, a 100 m pillangó olimpiai és világbajnoka, világcsúcstartója.

A svéd sztár az ausztrál Cate Campbell 2016-ban úszott 52.06 másodperces rekordját döntötte meg 100 m gyorson 35 századdal, a staféta viszont végül csak az ötödik lett a döntőben.

(MTI)

fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?