Sári Évi csodálatos alakjában rengeteg munka és odafigyelés lakozik

A színész-énekesnő hajlamos a hízásra, ezért neki különösen oda kell figyelnie, mit eszik, iszik, mennyit mozog, és hány órát alszik. A sportot, a megfelelő táplálkozást és a vízfogyasztást tartja az életmódja egyik legfontosabb alapelemének. Annak ellenére, hogy allergiás a gluténre és a tejre is – mégis kiváló formában van. Most elárulja, hogyan táplálkozik, mit sportol, és milyen módon igyekszik megőrizni fiatalos alakját.

A dekoratív híresség több mint két éve végre megtalálta azt az egyedi edzésformát, amelynek köszönhetően karbantarthatja alakját, izmosodhat, és a narancsbőr kialakulásától is megóvja bőrét. Ráadásul nagyon fontosnak tartja, hogy belülről is ápoljuk, hidratáljuk a bőrünket, ezért napi három liter gondosan kiválasztott vizet fogyaszt.

Egyik kedvenc sportom Mudra Ágnes vigyázó kezei között az Infrasalon-ban lévő mozgásfajta, ahol a három fajta infrás-vákuumos gép közül nekem az elliptikus taposó a kedvencem. Azért szeretem ezt, mert teljesen átmozgatja az egész testem, és nagyon szépen formálja a fenekem. Nemcsak a zsírégetés a célom, hanem hogy az izmaim is erősödjenek. Kiváló sport több szempontból is, hiszen fél óra alatt annyira komplex hatás éri a szervezetet, ami több szempontból is igen kedvező. Évek óta járok oda, mert nagyon szépen karbantartja a testemet és a bőrömet is. Úgy látom, hogy a narancsbőr egy általános probléma, nemcsak a nők esetében, hanem a férfiakon is egyre többször látni. Emellett szoktam még a szabadban kocogni, illetve jógázni, nemcsak az agy kikapcsolása, hanem a nyújtási gyakorlatok miatt is. Mindezek ellenére természetesen az idő múlása rajtam is érzékelhető, ezért a sport mellett különböző egyéb praktikákkal próbálom lassítani az öregedést.

A saját és mások tapasztalataiból kiindulva igaz a szólás: „az vagy, amit megeszel”. Szóval látszik az ember bőrén, ha jókat eszik, iszik, illetve, hogy elég vizet fogyaszt-e. A legtöbb ember alig iszik vizet, ami nem tesz jót a szervezetnek. Harminc éves korom környékén jöttem rá, hogy én is nagyon keveset iszom, és akkor elkezdtem erőltetni magamba a vizet. Odafigyeltem, hogy óránként legalább néhány kortyot vagy legalább egy pohárral elfogyasszak. Majd pár hét alatt annyira hozzászokott a szervezetem, hogy azóta is sokat iszom, három liter vizet elkortyolgatok egy nap. Viszont egyáltalán nem iszom szénsavas üdítőket vagy gyümölcsleveket. Szembetűnő volt a bőrömön a változás, feszesebb lett tőle, hiszen belülről kell igazából hidratálni. A leglényegesebb és legegyszerűbb dolog, amit tehetünk önmagunkért, a vízivás. Viszont fontos, milyen minőségűt fogyasztunk. A szakemberek egyáltalán nem javasolják az ásványi anyagokkal telített ásványvizek hosszútávú fogyasztását. Én így inkább egy alacsony ásványi anyag tartalmú, oxigénnel dúsított mátrai forrásvizet iszom, az a kedvencem. Nagyon finom az íze, és érzem, hogy jót tesz a szervezetemnek is – mesélte a csinos művésznő, aki a táplálkozására is odafigyel.

Sajnos hízékony típus vagyok, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy ostoba módon, fiatalabb koromban sokat éheztettem magam különböző drasztikus fogyókúrákkal. Mindenkit óva intenék ettől! Tanuljanak az én hibámból, hiszen ideig-óráig jó megoldásnak tűnhet, mert szépen elkezd az ember fogyni, de utána gyorsan megtörténik a jojó-effektus, és visszajönnek a kínkeservesen leadott kilogrammok. Emlékeznek a sejtjeink azokra az ínséges időszakokra, amikor sanyargatjuk a szervezetünket, és utána már félelemben élnek, ezért folyamatosan tartalékolnak. Nem hiába mondják azt, hogy aki sok ilyen fogyókúrát végigvitt, az már a levegőtől is hízik, mert tartalékol a szervezete, mindent visszatart, mert attól fél, hogy megint éheztetve lesz. Az én szervezetem is így működik sajnos, emiatt nagyon kell figyelnem, mit eszem, mert azt nagyon elrontottam. Allergiás vagyok a gluténre és a tejre is, ezért ezeket kihagyva alakítottam ki az étkezésem. Szerencsére manapság ez már nagyon könnyen megoldható, finom dolgokat lehet kapni „minden-mentesen”.

 

További információ: https://infraaqua.hu/