Schmitt Pál továbbra is a NOB tagja marad

Megerősítették NOB-tagságát Schmitt Pálnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság limai kongresszusán – számol be róla a szervezet honlapja. Az olympic.org arról is ír, hogy a szervezetnek új alelnöke van, a végrehajtó bizottságba pedig három új tagot választottak.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának közlése szerint a NOB új alelnöke az amerikai Anita L. DeFrantz, aki ezt a pozíciót 1997 és 2001 között már betöltötte. A végrehajtó bizottságba a fiji Robin E. Mitchell, az arubai Nicole Hoevertsz és a svájci Denis Oswald került be.

A testületbe pályázott a magyar olimpiai bajnok vívó Schmitt Pál is. A MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója nem lett a board tagja, azonban megerősítették NOB-tagságát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak Schmitt Pál mellett tagja még az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel, akit a riói olimpián választottak a tagok sorába, és a NOB Sportolói Bizottságába. Dr. Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemeló-szövetség magyar elnöke a NOB tiszteletbeli tagja.

Az eseményen mind a három magyar sportvezető részt vett, Kulcsár Krisztiánnal együtt.

Kulcsár Krisztián Limában több sportdiplomatával is megbeszélést folytatott, többek közt Ingmar de Vossal, a Nemzetközi Lovas Szövetség elnökével, Roger Piarulli taekwondo-igazgatóval, Emmanuel Katsiadakis vívó-főtitkárral, Nenad Lelovic birkózó-elnökkel és a soron következő ötkarikás események házigazda országainak képviselőivel.

fotó: olympic.org

Vélemény, hozzászólás?