Schuch: nem három mérkőzésre érkeztünk

Schuch Timuzsin csapatkapitány kijelentette, a magyar férfi kézilabda-válogatott nem három mérkőzésre érkezett a horvátországi Európa-bajnokságra, a célja továbbra is a középdöntőbe jutás.

Csak így lehetett esélyünk, ahogy ma kijöttünk a pályára. A dánok ellen a negyvenedik percre elfáradtunk, de most megpróbáltunk hatvan percen át küzdeni és a maximumot hozni” – nyilatkozta a Telekom Veszprém beállója, miután a válogatott 27-25-re kikapott az előző Eb-n ezüstérmes Spanyolországtól a kontinenstorna D csoportjában, hétfőn Varasdon.

Schuch Timuzsin hozzátette, az volt a legfontosabb, hogy hátul biztosak legyenek, jól védekezzenek, mert lehetett tudni, hogy akkor bírni fogják a meccs végéig.

A magyar csapat szombaton 32-25-re kikapott az olimpiai bajnok Dánia csapatától, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.
A cseheket meg kell vernünk, mert nem három mérkőzésre érkeztünk ide, Varasdra. Fejlődik a csapat, ezt jól lehetett látni. Előreléptünk, és remélem, ezt tovább tudjuk vinni a következő összecsapásra is” – mondta a csapatkapitány.

Schuch a Dánia elleni találkozón megsérült, ennek ellenére nem forgott veszélyben a hétfői játéka.
A szemem szerencsére jól van, össze kellett varrni három öltéssel, de játszani tudok, ez a lényeg. Nagyon csalódott vagyok, ám ez csak egy állapot. Ez az öt perc erről szól, aztán megyünk tovább, mert nincs más választásunk” – szögezte le.

A TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát hangsúlyozta, igyekeztek a lehető legjobbat megmutatni magukból, hogy a szurkolók is tapasztalhassák, milyen potenciál van még a csapatban.
Sajnos a vége nem sikerült úgy, ahogyan szerettük volna, de nincs veszve semmi, a csehek ellen szeretnénk kiharcolni a továbbjutást” – fogalmazott Bartók, aki öt lövésből két gólt dobott a spanyoloknak.

(MTI)

MTI Fotó: Illyés Tibor