Schuch Timuzsin visszavonul, Debreczeni Dávid visszatér

Schuch Timuzsin távozik a Ferencváros férfi kézilabdacsapatától, a helyére Debreczeni Dávid érkezik.

A fradi.hu hétfői közlése szerint a 155-szörös válogatott Schuch Timuzsin 2018 májusában igazolt a zöld-fehérekhez, ahol egyből megkapta a csapatkapitányi karszalagot, és jelentős érdemeket szerzett abban, hogy a csapat évről évre fejlődött. Szerződése lejártával a 35 éves játékos távozik együttestől.

„Jó volt itt játszani, nagyon jó közösség alakult ki a Ferencvárosnál. Kívánom a csapatnak, hogy a jövőben még nagyobb célokért küzdhessenek” – mondta Schuch Timuzsin, aki nem folytatja tovább profi pályafutását, és visszavonul.

Utóda a hármas védő poszton Debreczeni Dávid lesz, aki ugyancsak 2018-ban érkezett a Ferencvároshoz, majd egy év tatabányai kitérő után a következő szezontól visszatér a Népligetbe. A 28 éves játékos támadásban is bevethető, és mivel más játékstílust képvisel, mint másik két beálló, Füzi Dániel és Pordán Bálint, így nagyobb lesz a variációs lehetősége Horváth Attila vezetőedzőnek.

„Örülök, hogy újra a Fradiban kézilabdázhatok. Rengeteget tanultam Tatabányán, remélem, hogy sikerül majd ezt kamatoztatnom a Ferencvárosnál. Mindent megteszek majd, hogy elérjük a céljainkat a következő szezonban” – mondta Debreczeni Dávid, aki két évre írt alá.

„Köszönjük Schuch Timuzsinnak a Ferencvárosban eltöltött három évet! – kezdte Király Sándor szakosztályvezető. – Profi mentalitásával minden nap példát mutatott a fiataloknak, amellyel nagyban hozzájárult kiváló utánpótlásunk tehetséges játékosainak fejlődéséhez és érvényesüléséhez, ezért a Ferencváros hálával tartozik neki. Ami Debreczeni Dávidot illeti, mondhatnám azt, hogy a tékozló fiú visszatér a Ferencvároshoz, de ez nem teljesen így van, mert DD nem tékozolt el semmit a tehetségéből, hanem még tapasztaltabb, még érettebb játékosként tér vissza a Ferencvároshoz. Nagy Bence, Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter mellett Debreczeni Dávid lesz a negyedik olyan játékosunk, aki véleményem szerint válogatott szintű kézilabdázó. Remélem, hogy teljesítményükkel a következő szezonban megnehezítik Gulyás István szövetségi kapitány dolgát az Európa-bajnoki kerethirdetéskor.”

fotó: fradi.hu