Sebastian Vettel: „A lényeg az eredmény, az pedig mind nekem, mind a csapatnak tökéletes”

Kettős Ferrari siker született a Hungaroringen.

A 32. Formula-1-es Magyar Nagydíjat a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel nyerte meg. A négyszeres világbajnok mögött csapattársa Kimi Raikkönen és honfitársa a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas futott be. A magyar versenyt követően, így nyilatkoztak a versenyzők számolt be az MTI.

Nem számítottam rá, hogy ennyire nehéz versenyünk lesz, bár kívülről talán nem tűnt annak” – kezdte értékelését Vettel. – „A kormány már a felvezető körön sem állt egyenesen, így pedig elég nehéz volt 70 kört megtenni ezen a pályán. A verseny végéhez közeledve a csapat szólt, hogy ne menjek rá a rázókövekre a gumik megóvása érdekében, de ezt itt szintén nem könnyű megoldani. A lényeg az eredmény, az pedig mind nekem, mind a csapatnak tökéletes” – tette hozzá.

Csapattársa dicsérte autóját, s egyúttal sajnálatát fejezte ki, amiért nem tudott nyerni.
Nagyon jó volt ma az autóm, meg volt a sebességem a győzelemhez, de hiába rajtoltam jól, az első kanyarban vigyáztam, mert a csapattársamnak nem akartam nekimenni. Ahogy mindig, most is nyerni akartam, de a csapatunk szempontjából kiváló eredményt értünk el” – mondta Räikkönen.

A harmadik helyen zárt Bottas Hamiltonnak és a csapatnak is köszönetet mondott azért, hogy visszakapta dobogós pozícióját.
Jó volt a rajtom, de nehezen tudtam egyesből kettesbe váltani, ezzel veszítettem némi időt. Voltak gondjaink a verseny alatt, de próbáltam közelebb kerülni Kimihez, és mivel nem sikerült, a csapattal megállapodtunk abban, hogy Lewisnak is adunk egy lehetőséget” – beszélt a csapat döntésének hátteréről a finn. „Sajnos neki sem jött össze, viszont megegyeztünk, hogy ebben az esetben vissza fogja adni a harmadik helyet. Köszönöm a csapatnak és neki is, hogy betartották, amit ígértek, nem sokan tettek volna így Lewis helyében” – fűzte hozzá.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?