Sergei Rebrov: Az utolsó tíz percet nagyon sajnálom, de ezt leszámítva nem volt gond

Az FTC vezetőedzője, Sergei Rebrov, az FC Barcelona szakvezetője, Ronald Koeman és Sigér Dávid értékelte a mérkőzést..

A mérkőzést követően az FTC vezetőedzője, Sergei Rebrov foglalta össze a látottakat – számolt be a frad.hu.

„A mérkőzés elején, amikor még frissek voltunk, több lehetőségünk is adódott. Tudatosan kezdtünk így, feljebb toltuk a letámadásos védekezésünket, megpróbáltunk meglepetést okozni. Természetesen az ellenfélnél klasszis védők játszanak, akik egy idő után felkészültek erre, és hátrébb szorítottak bennünket, ráadásul egyébként is nagyon nehéz a Barcelona ellen futballozni, hiszen támadásban remekül birtokolják a labdát, és tele vannak váratlan megoldásokkal. Amíg bírtuk erővel, jól szűkítettük a területet, és volt periódus, amikor kifejezetten tetszetősen és jól futballoztunk, de ahogy fáradtunk, úgy lett egyre nehezebb tartani a tempót” – mondta vezetőedzőnk.

„Az első húsz perccel kifejezetten elégedett voltam, illetve a szépítő gól után, már emberelőnyben is volt egy rövid periódus, amíg majdhogynem a mi akaratunk érvényesült a pályán. Sőt, helyzeteink is voltak, hogy még tovább zárkózzunk. Ezekre az időszakokra lehet építeni, főleg, hogy a Barcelona rendkívül magas szintet képvisel. Az utolsó tíz percet nagyon sajnálom, elkerülhető lett volna, hogy ekkora különbségű legyen a végeredmény, de ezt leszámítva nem volt gond, összességében nem vagyok elégedetlen” – zárta gondolatait Sergei Rebrov arra a kérdésre válaszolva, volt-e a mérkőzésen olyan időszak, amikor elégedett volt csapata játékával.

Tisztes helytállás, négygólos vereséggel kezdett a Fradi a BL-ben

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője elmondta, jó mérkőzést játszottak, bár kicsit nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát és hagyták játszani a Ferencvárost a találkozó elején – írta az MTI. Megjegyezte, ez történik ha „lejjebb adnak az agresszióból” és abból a nyomásgyakorlásból, ami a Barcelona játékát jellemzi. A holland tréner hozzátette, a második félidőben már egy igazán jól futballozó csapatot látott, amely emberhátrányban is bizonyított.

Sigér Dávid, a Ferencváros válogatott középpályása arról beszélt, hogy a Barcelona a második félidőben érezhetően ritmust váltott, és rendkívül nehéz volt megszerezni a labdát. Hozzátette, felemelő, megtisztelő és inspiráló érzés volt ebben a stadionban egy ilyen csapat ellen pályára lépni.

fotó: fradi.hu