Shiffrin negyedik a szlalom első futama után, Maróty 58., Hozmann kiesett

Kisebb meglepetésre a svájci Wendy Holdener érte el a legjobb eredményt a női műlesiklás első futamában, amelyben a címvédő amerikai Mikaela Shiffrin csak a negyedik lett a phjongcshangi téli olimpia pénteki napján. A két magyar közül Maróty Mariann az 58. helyen van, Hozmann Szonja viszont kiesett.

Holdener az első versenyző volt a pályán, és 48.89 másodperces idejénél senki sem tudott jobbat. Mögötte a második helyen a svéd Frida Hansdotter zárt mindössze két tizeddel lemaradva, a harmadik pedig a szintén svéd Anna Swenn-Larsson négy tizedes hátránnyal.

A csütörtökön óriás-műlesiklásban győztes, toronymagas esélyes Shiffrin nem ment jól, és egészen komoly, 48 százados hátrányt szedett össze a második futamra.

A magyarok közül előbb Hozmann Szonja csúszott le, ám versenye nem tartott sokáig, mivel a pálya felső részén elhibázott egy kaput és kiesett. Maróty vele ellentétben teljesítette a pályát, de több mint 20 másodperces hátránnyal ért célba.

Nagyon örülök, hogy leértem, mert ez nagyon nehéz pálya volt – kezdte értékelését Maróty. – A közepén volt egy óriási hibám, ami miatt vissza is kellett lépnem kettőt, hogy szabályosan vegyem a kaput, de utána is voltak apróbb gondjaim, ami részben a pálya nehézségéből, részben pedig abból adódott, hogy viszonylag keveset tudtam edzeni ilyen jeges, kemény pályán.” Maróty Mariann szerint túlzottan figyelt a pálya elején lévő kombinációkra, mert látta az előtte lévőket, akik ott estek ki, emiatt viszont kisebb figyelmet fordított a következőkre.

Százszázalékosan akartam belemenni a pályába, talán túl sok is volt, így nem sikerült bevennem a dupla kaput és kiestem” – mondta Hozmann Szonja, aki nagyon örült a csütörtöki ötvenen belüli helyezésének óriás-műlesiklásban, és abban bízott, hogy szlalomban annál is jobbat ér el.

Eredmények:

női műlesiklás, állás az 1. futam után:
1. Wendy Holdener (Svájc) 48.89 másodperc
2. Frida Hansdotter (Svédország) 0.20 másodperc hátrány
3. Anna Swenn-Larsson (Svédország) 0.40 mp h.
4. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 0.48 mp h.
… . Maróty Mariann 21.06 mp h.
Hozmann Szonja kiesett

később:
2. futam 5.15

(MTI)

fotó: MTI