Sikeres volt az I. junior torna-világbajnokság

Elismerő nyilatkozatok! A junior torna-világbajnokság sajtócsapata a nemzetközi szövetség elnökét és sportigazgatóját, valamint Győr polgármesterét is kérdezte a vasárnap befejeződött világversenyről.

A junior torna-vb sajtócsapatának hétfői tájékoztatása szerint Morinari Watanabe, a nemzetközi szövetség (FIG) elnöke hangsúlyozta, minden várakozást felülmúlt ez a világverseny „A világbajnokság előtt nagyon kíváncsi voltam, hogy ennek a korosztálynak milyen lesz az első vb-je. Nos, azt kell mondjam, hogy minden várakozást felülmúlt. Színvonalas gyakorlatok, perfekt rendezés és a nemzetközi szövetség életében is egy sporttörténelmi rendezvényt láthattunk” – mondta a japán sportvezető.

Nem tudok elfogulatlanul beszélni erről a sportágról, hiszen én is tornász voltam. Nagyon örülök, hogy Győr adhatott otthont az első junior torna-világbajnokságnak. Úgy gondolom, hogy remek versenyt rendeztünk, és mindenki számára emlékezetes marad ez a sporttörténelmi vb.” – összegzett Borkai Zsolt, Győr polgármestere, aki versenyzőként olimpiai bajnoki címet szerzett az 1988-as olimpián.

Steve Butcher, a nemzetközi szövetség sportigazgatója kiemelte, hogy Győr egy rendkívül professzionális világbajnokságot rendezett. „Óriási világverseny volt. Ezek a fiatalok nagyot versenyeztek. Helyenként láttam olyan gyakorlatokat, amelyek a felnőtt mezőnyben is megállták volna a helyüket. A szakmai szempontból rangos versenyhez ráadásul társul egy nagyon jó rendezés, és fantasztikus atmoszféra” – tette hozzá Steve Butcher.

 

fotó: Magyar Torna Szövetség