Sikorcin idén is lila mezt húz magára

A szurkolók, és a csapat nagy örömére Sikorcin Ladislav a 2020/21-es szezonban ismét újpesti mezben fog játszani. A szlovák születésű támadó az előző idényben aranysisakos volt, és a rájátszásban hat találkozón hét pontig jutott.

A lila-fehér klub csütörtöki közlése szerint amíg nem dőlt el, hogy a lába bírni fogja-e a terhelést, addig nem akarta elkötelezni magát a most 34 éves játékos. Az akadályok elhárultak, így a szurkolók és a csapat örömére bejelentik, hogy az újpesti közönségkedvenc lila-fehérben folytatja.

Sikorcin 23 évesen, 2008-ban került Újpestre az MsHK Zilinától, ahol Vladimir Dubekkel és Jan Zlochával a mai napig emlegetett legendás triót alkotott. Bemutatkozásként 33 mérkőzésen 31 gólt és 44 gólpasszt, összesen 75 pontot szerzett, ezzel csapatunk gól-, passz- és pontkirálya is lett.

A következő idénye egy kicsit halványabban sikerült, de így is tevékenyen részt vállalt abban, hogy a csapat a szezon végén ezüstérmet szerezzen. Az UTE-ból Csíkszeredába szerződött, és közben az állampolgárságot megszerezve válogatott lett, 60 meccsen 53 pontot gyűjtött, három divízió 1/A csoportos világbajnokságon vehette magára a magyar címeres mezt.

Az Újpesthez öt fehérvári EBEL-szezon után tért vissza. A Megyeri úton egymás után az ötödik, összesen a hetedik idényét kezdheti meg ősszel az Erste Ligában.

 

fotó: UTE