Sima DSZC-Eötvös DSE győzelem a városi rangadón

Az NB II-es röplabda bajnokságban szombat délután a 12 győzelemmel álló dobogós DSZC-Eötvös DSE a 2 győzelemmel rendelkező utolsó DEAC-ot fogadta.

A klub tájékoztatása szerint a játékosok jól ismerték egymást, hiszen a DEAC liberóval együtt számított kezdőhetesében öt olyan játékos kezdte a mérkőzést, akik korábban az Eötvös DSE-ben játszottak.

A papírformának megfelelően hazai dominanciával indult a mérkőzés, a DEAC edzője 9:1-nél időt kért. A játék képe ezután sem változott, a 20:8-as vendég időkérés után 25:12-re nyerte a kezdőszettet a DSZC-Eötvös DSE.

A második játszmában folyamatosan növelte előnyét a hazai gárda és hasonló arányban 25:13-ra győzött.

A harmadik játékrészben ismét az „eötvösös” hölgyek akarata érvényesült, 12:3-ra is vezettek már. A hazaiaknál a biztos előny tudatában mindenki játéklehetőséget kapott, a zárószett vége 25:17 lett.

Ezzel a győzelemmel sorozatban hatodszor nyert a DSZC-Eötvös DSE, amely a bajnokesélyes DVTK-hoz látogat 2018. február 3-án (szombaton). Amennyiben esetleg sikerülne az idegenbeli bravúr, akkor ismét nyílttá válna a feljutás kérdése.

DSZC-Eötvös DSE – DEAC 3:0 (12, 13, 17)

Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Bánfi Lili, Domonkos Kitti, Barnucz Gréta. Csere: Kiss Viktória (libero), Kovács-Miskolczi Noémi, Puskás Anett Hanna, Molnár Vivien. Edző: Szombathy András.

DEAC: Papp Lotti, Hajdú Anna, Borók Orsolya, Gégény Flóra Enikő, Bancsi Judit, Szabó Csenge. Csere: Bardócz Brigitta (libero), Stercel Otilia, Vincze Csilla, Edző: Kuszkó Zsolt.