Sima Fradi-győzelem Pakson

A listavezető Ferencváros 3-0-ra győzött a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Ferencváros gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte az összecsapást, miután a játékrész egészében meggyőző fölényben futballozott, és alig félóra alatt két gólt is szerzett. A Paksnak nem volt erre válasza, ami a két együttes támadójátéka közötti különbséget figyelembe véve nem is meglepő: a hazaiak az első 45 percben csupán egyszer lőttek kapura, de akkor is célt tévesztettek, míg a vendégek hét próbálkozásából öt is eltalálta a kaput.

Fordulás után bátrabbnak tűnt a Paks játéka, de ez a fölény csupán a mezőnyben volt jelen, kapura lövésig nem jutottak el. Nem úgy a Ferencváros, amely a 67. percben Varga Roland szép szabadrúgásból szerzett góljával végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A fővárosi zöld-fehéreknél a válogatott Böde Dániel a 100. gólját szerezte FTC-színekben, a Tolna-megyeiek pedig egymás után harmadik hazai találkozójukon maradtak szerzett gól nélkül, ez pedig élvonalbeli története során most először fordult elő a csapattal.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Paksi FC-Ferencváros 0-3 (0-2)
Paks, 2100 néző, v: Erdős

Paks: Rácz – Vági, Fejes, Gévay, Báló – Papp (Kecskés, 55.), Egerszegi, Bertus – Haraszti, Hahn (Simon A., 83.), Bartha (Horváth P., 83.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Leandro (Csonka, 80.), Sigér, Gorriarán (Bőle, 75.) – Varga, Böde (Finnbogason, 84.), Lanzafame

gólszerzők: Böde (16.), Blazic (26.), Varga (67.)
sárga lap: Papp (51.), Báló (65.), Vági (66.), Haraszti (75.), illetve Gorriarán (69.)

(MTI)