Simon Krisztián góljával győzött az Újpest a 3000. élvonalbeli meccsén

Az Újpest FC 3000. élvonalbeli mérkőzésén 1-0-ra nyert az újonc Balmazújváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

Az első percekben az Újpest lépett fel kezdeményezőbben, akadt is néhány lehetősége, de ezek kihasználatlanul maradtak. Később kiegyenlítetté vált a játék, egyik kapusnak sem akadt komoly dolga.

A folytatás elején Pajovicnak háromszor is bravúrral kellett hárítania. Ennek ellenére a fővárosiak szereztek vezetést, a néhány perccel korábban csereként beállt Simon Krisztián lecsapott egy rossz hazaadásra, és előnyhöz juttatta az Újpestet. A hátralévő harminc percben a hajdúságiak támadtak többet, de Pajovic több védésének is köszönhetően a fővárosiak három ponttal távoztak Balmazújvárosból.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Újpest FC 0-1 (0-0)
Balmazújváros, 2062 néző, v.: Kassai

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. – Habovda, Tamás, Rus, Uzoma – Vajda (Kovács Á, 74.), Sigér, Maiszuradze (Rácz, 74.) – Zsiga, Arabuli (Vólent, 83.), Andric

Újpest FC: Pajovic – Pávkovics, Litauszki, Bojovic (Mohl, a szünetben) – Pauljevic, Nagy D. (Angelov, 75.), Sankovic, Saletros – Nwobodo, Tischler, Zsótér (Simon K., 61.)

gólszerző: Simon K. (63.)
sárga lap: Tamás (86.), illetve Bojovic (24.), Litauszki (79.), Tischler (85.)

(MTI)

 

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?