Skaliczki László lett a Vác férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője

Hétfőtől a rutinos szakember veszi át a munkát.

A klub hivatalos honlapjának pénteki közlése szerint a Váci KSE a 2017/2018-as szezont egy alaposan átalakult megfiatalított csapattal kezdte meg. A csapat vezetését az előző szezonban beugróként (is) szereplő Gúnya Péterre bízták. Mind a szakmai vezetés mind az elnökség biztos volt abban, hogy nehéz idény elé néznek, de remélték, hogy előbb-utóbb minden összeáll, és megfelelő eredményeket produkálnak, ami minimálisan elegendő ahhoz, hogy az egyesület megtartsa első osztályú tagságát.

A klub vezetésének türelme elfogyott, miután az az év utolsó fordulójában az FTC elleni hazai vereség végül változtatásra sarkalta elnököt. A döntés értelmében 2018. január 1-től Skaliczki László mesteredző veszi át a klub szakmai irányítását és az első osztályú felnőtt csapat vezetőedzői posztját, míg eddigi vezetőedző visszatér az egyesület utánpótlásába és annak szervezését, és koordinálását irányítja a továbbiakban.

A 62 éves Skaliczki László edzői sikereiből kiemelendő a Pick Szegeddel és a Dunaferrel szerzett Magyar Bajnoki cím, valamint a Magyar férfi kézilabda válogatottal 2004-ben elért olimpiai negyedik helyezés. Az európai mesteredzői címmel rendelkező edzővel a Váci KSE fél plusz egyéves megállapodást között, mely kontraktus elsődleges célja az első osztályú tagság megőrzése.