Sorozatban az ötödik hazai győzelmét szerezte meg a Mezőkövesd

A Mezőkövesd 2-1-re nyert otthon a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

Mindkét együttes jól láthatóan alaposan megszervezte a védekezését, így a találkozó elején nem nagyon alakultak ki veszélyes helyzetek. Végül a házigazda Mezőkövesd egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést, ettől pedig olyannyira megzavarodott a vendég kispesti alakulat, hogy kis híján el is dőlt a mérkőzés. Végül “csak” megduplázta előnyét Pintér Attila együttese – írta az MTI.

A fordulást követően a Mezőkövesd magabiztosan őrizte előnyét, de Honvéd mindent megpróbált, Pisont István csapata négy csatárral is támadott. A hazaiak magukra húzták riválisukat, akik a 86. percben szépítettek, de az egyenlítésre már nem maradt idejük.

Pintér Attila együttese hét mérkőzés óta veretlen az élvonalban – ez a leghosszabb aktív sorozat -, ráadásul hazai környezetben megszakítás nélkül az ötödik bajnoki mérkőzésén győzött.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Kárpály

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Vadnai (Vajda, 75.), Katanec, Neszterov, Farkas – Karnyicki, Berecz, Cseri, Besirovic – Jurina (Vojtus, 70.), Vutov (Chrien, 81.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Uzoma (Bőle, 35. ), Batik, Klemenz, Bardea, Tamás – Szendrei, Hidi, Nagy D. (Gale, 72.) – Gazdag (Zsótér, a szünetben), Balogh (Traoré, 72.)

gólszerzők: Vadnai (23.), Jurina (27.), illetve Gale (86.)
sárga lap: Farkas (41.), Katanec (76.), Szappanos (80.), illetve Batik (6.), Szendrei (42.)