Sportágfejlesztésről állapodott meg a kézilabda-szövetség a pécsi egyetemmel

A kézilabda fejlesztése és a sportszakember-képzés érdekében kötött együttműködési megállapodást a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Az ezt rögzítő dokumentumot szerdán délelőtt látta el kézjegyével Marczinka Zoltán, az MKSZ sportigazgatója és Bódis József, a PTE rektora a baranyai megyeszékhelyen – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyetem egészségtudományi és a természettudományi karainak szerepvállalásával, szakmai – köztük tanári, edzői, sport és rekreációszervezői, sportmenedzseri, valamint sporttudományos – felkészítő tevékenysége révén szolgálja majd a sportág fejlesztését, valamint a sportszakember-képzést. A megállapodás a többi között kiterjed a Nemzetközi Edzőképző Központ szakmai munkájának közös fejlesztésére, a sportszakember-képzés, valamint a tanár- és edzőképzés szakmai anyagainak, tankönyveinek korszerűsítésére, a kézilabdázás sporttudományos hátterének erősítésére.

A szövetség a szeptemberben kezdődő tanévtől „komoly szaktekintélyeket” – edzőket és korábbi válogatott játékosokat – biztosít a PTE-n folyó edzőképzés gyakorlati részéhez – áll az összefoglalóban.

Kitértek arra is, hogy a felek kiemelten foglalkoznak majd a kézilabda sajátos versenyformáinak (szivacskézilabdázás, strandkézilabdázás, utcai kézilabdázás, kerekesszékes kézilabdázás, csörgőlabda) népszerűsítésével. Az MKSZ továbbá lehetőséget biztosít a PTE hallgatóinak szakmai gyakorlatok végzésére, valamint a részvételre a magyarországi rendezésű nemzetközi versenyek szervezésében, lebonyolításában – írták, hozzátéve, hogy az egyetem pedig felajánlotta a szövetség számára sportcsarnokainak, kollégiumainak igénybevételét szakmai táborokra, edzői továbbképzésekre.

(MTI)

fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

Vélemény, hozzászólás?