Sporttörténelmi Magyar Kupa-döntő következik

Új győztest avatnak a labdarúgó MOL Magyar Kupában: a szerdai döntőben érdekelt ZTE FC és a másodosztályú Budafoki MTE még nem nyerte el még a trófeát.

A sorozat 113 éves történetében eddig 18 klub diadalmaskodott, alacsonyabb osztályú együttesként kettő ért a csúcsra, 1934-ben a Soroksár, 1984-ben pedig a Siófok – ugyanakkor előbbi szezonban a világbajnokság miatt a profi csapatok visszaléptek a küzdelmektől.

A bajnokságban a ZTE a legutóbbi öt fordulóban egy győzelem mellett három vereséget szenvedett, igaz éppen szombaton, a Mezőkövesd otthonában rendezett kiesési rangadón tudta begyűjteni a három pontot. A zalaegerszegiek kispadján már Boér Gábor ült, akit múlt hétfőn neveztek ki az elmúlt hetek eredménytelensége miatt menesztett Ricardo Moniz helyére.

Mátyus János csapata, a Budafok a Merkantil Bank NB II-ben a legutóbbi négy fordulóban nem szenvedett vereséget, két-két győzelem és döntetlen a mérlege ebben az időszakban, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze egy gólt kapott – írta az MTI.

A Zalaegerszeg egyszer már játszott a döntőben, a 2010-es fináléban a Debrecennel szemben bukott el. A ZTE a 2002-es bajnoki cím után érhet el újabb kimagasló sikert, amennyiben legyőzi a Budafokot, a Győr, a Székesfehérvár és a Debrecen után a negyedik vidéki klub lesz, amely nyert már bajnokságot és kupát is.

A Budafok – eddigi legjobb szerepléseként – 2017-ben, akkor még harmadosztályú csapatként elődöntős volt az MK-ban.

A Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra a múlt szombati adatok alapján már több mint húszezer jegyet eladtak, így remek hangulatú összecsapás várható.

A 19.30 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Futball-láz Zazalaegerszegen

Több ezer zalaegerszegi szurkoló kíséri el csapatát a fővárosba a Budafoki MTE elleni labdarúgó MOL Magyar Kupa-döntőre.

A Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület szerint könnyen lehet, hogy közelít majd a létszám az emlékezetes Manchester United elleni 2002-es Bajnokok Ligája-mérkőzéshez, amikor a ZTE 1-0-ra legyőzte a világhírű angol csapatot.

A Mezőkövesd elleni idegenbeli győzelem lélektanilag rendkívül sokat jelentett a május harmadiki kupadöntőre készülő ZTE FC-nek. Ám nemcsak a csapatnak, hanem a szurkolóknak is, akik egyébként eddig is szorgalmasan szervezték útjukat a Puskás Ferenc Arénába.

– fogalmazott az egyesület közleményében.

A Zalaegerszeg a 2002-es bajnoki cím után érhet el újabb kimagasló sikert. Amennyiben legyőzi a szerdai döntőben a másodosztályú Budafokot, a Győr, a Székesfehérvár és a Debrecen után a negyedik olyan vidéki klub lesz, amely nyert már bajnokságot és kupát is – írta az MTI.

S ha még számításba vesszük a férfi kosárlabdát, a zalai vármegyeszékhelyen oly népszerű sportágat, akkor Székesfehérvár mellett csak Zalaegerszeg büszkélkedhet azzal vidéken, hogy bajnok és kupagyőztes csapata van.” – írta a Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület, amely a Zalatáj Kiadóval rendhagyó módját választotta annak, hogy a Zalaegerszegről, Zala vármegyéből érkező szurkolók mellett azok is ott legyenek a Puskás Ferenc Arénában, akik egykor zalaegerszegiként, zalaiként a fővárosban telepedtek le. A Zalaegerszegi Önkormányzat által Budapesten évente rendezett Egerszegi Kapocs találkozó résztvevőinek elektronikus levélben küldött invitálást a kupadöntőre az egyesület és a kiadó.

Buzdításban tehát nem lesz hiány zalai oldalon. A szurkolók remélik – nem lebecsülve az NB II-es Budafokot -, hogy a Debrecen ellen 2010-ben 3-2-re elveszített kupadöntő után ezúttal zalai sporttörténeti sikerként Zalaegerszegre kerül a Magyar Kupa is.

– áll a közleményben.

 

fotó: MLSZ