Sporttörténelmi nap: két éve született Magyarország első téli olimpiai bajnoki címe – videó

Sporttörténelmi nap.

Napra pontosan két évvel ezelőtt hatalmas és sporttörténelmi siker született Phjongcshangban: a magyar férfi rövidpáyás gyorskorcsolya váltónk, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor alkotta négyes aranyérmet szerzett a téli olimpián.

Személyes történet a fiúkkal kapcsolatban: egy évvel ezelőtt éppen az FTC labdarúgó-csapatának sajtónapján vettem részt. Amíg Böde Dánielre és Thomas Doll-ra vártam, addig a telefonomon keresztül élőben követtem a rövidpályás gyorskorcsolya döntőt. Óriási izgalom,illetve szurkolás volt, és amikor Sanyi (Liu Shaolin Sándor –  szerk.) megelőzte az ellenfelét, utána még jobban felment a pulzusom, aztán megtörtént a csoda: olimpiai bajnok lett a váltónk!  Nem mertem hangosan kiabálni, mert akkor elrontottam volna a kollégák munkáját. 🙂 Így, kénytelen voltam magamban örülni. Óriási büszkeség volt figyelni a finálét és azt is, hogy évek óta figyelemmel követem a fiúk szereplést. Beérett az a hosszú munka, amit végig vittek. Sőt, azóta továbbírják a történelmet…

Bővebben ITT olvashatják el.

Éljük át újra a finálét:

Magyar Korcsolyázás Napja

Mint ismert a magyar szövetség (MOKSZ) azért a február 22-ei dátumot választotta, mert két éve, a dél-koreai Phjongcshangban éppen ezen a napon nyerte meg Magyarország történetének első téli olimpiai bajnoki címét a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó.

Szép volt, fiúk! Büszkék vagyunk rátok!

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt